X Factor-job tog røven på Sofie Linde

Det kom bag på mig, at jeg har fået lov til at lave X Factor, siger showets nye vært, Sofie Linde.

Sådan præsenterede Sofie Linde sig selv som ny vært for X Factor, da hun mandag aften gæstede Aftenshowet. Foto: DR

Hun var 18 år, da X Factor første gang lagde gaderne øde i 2008, og hun har fulgt trofast med som seer lige siden.

Så det er en drøm, der går i opfyldelse, når Sofie Linde til nytår selv får lov til at sige ordene: 'Velkommen til X Factor'.

- Det er kæmpestort. Jeg har set X Factor, siden jeg var helt ung, for det har kørt i store dele af mit liv, siger X Factors nye vært til dr.dk.

Kom bag på mig

Sin unge alder til trods er Sofie Linde en rutineret tv-vært med programmer som MGP, Sommer Summarum og senest talkshowet Sofie Linde Show på CV'et.

Alligevel virker hun overrasket over, at de lykkedes hende at lande jobbet som X Factor-vært.

- Det kom faktisk bag på mig, at jeg har fået lov til at lave X Factor. Det har taget røven på mig på den fede måde, siger hun.

Ikke et farvel til børne-tv

X Factor-jobbet betyder dog ikke, at seerne aldrig får Sofie at se igen på Ultra og Ramasjang.

- X Factor betyder ikke, at jeg nu skifter helt til voksen-tv. Jeg ved i hvert fald, at der kommer en Sæson 2 af 'Sofie Linde Show' på DR Ultra. Jeg har altid navigeret efter, hvad jeg selv synes er fedt. Jeg har aldrig lagt en plan, jeg følger min mavefornemmelse.

Netop det, at Sofie Linde har lavet så meget børne-tv, er en fordel i jobbet som X Factor-vært, mener hendes nye chef, underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

- Sofie har et rigtig godt greb om børn og unge, fordi hun har lavet så meget børne-tv. Der er jo rigtig mange børnefamilie, der ser X Factor, og den målgruppe er trygge ved hende, siger han.

- Jeg skal finde min egen stil, for jeg kan ikke bære de samme kjoler som Lise Rønne eller Eva Harlou, siger Sofie Linde. Her er det Lise Rønne i 2012-udgaven af X Factor. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © dr)

- Man kan mærke, at Sofie er der for deltagerne. Hun har masser af empati og er vant til at snakke med alle slags mennesker, fortsætter Lagermand Lundme.

Skal holde dommerne i ørerne

Nogle seere vil mene, at X Factor til tider kan minde om en børnehave, når de tre dommere diskuterer højlydt med hinanden. Og her er det Sofies job at holde dem i ørerne.

- Jeg kender ikke dommerne endnu, men jeg vil gøre mit bedste for at holde dem i ørerne. Jeg er en jysk pige, der er vant til at arbejde med børn, så mon det nok skal gå, spørger hun med et smil.

Sofie Linde bliver den femte X Factor-vært i rækken efter Lise Rønne, Signe Muusmann, Signe Molde og Eva Harlou.

- Det er ikke nemt at træde ind i et show, der har kørt i så mange år, så jeg skal lave mit eget 'take' på det, siger Sofie Linde.

Skal finde sin egen stil

Især Lise Rønne og Eva Harlou har fredag efter fredag optrådt flotte kjole og kunstfærdige frisurer. Det er ikke helt Sofies stil.

- Styling er ikke noget, jeg har tænkt over endnu. Det har jeg tiltro til, at der er nogle dygtige folk i DR, der har styr på.

- Jeg skal finde min egen stil, for jeg kan ikke bære de samme kjoler som Lise Rønne eller Eva Harlou. Jeg bliver nok den tykkeste X Factor-vært nogensinde, griner hun.