X Factor-koreograf før liveshow: Ikke alle deltagere har det let

Om få timer går X Factors første liveshow i luften, og nervøsiteten blandt deltagerne begynder for alvor at tage fat. Koreograf Toniah Pedersen afslører, hvad de skal huske.

- Husk at være på, være i nuet, være til stede og ikke mindst; husk det I skal synge, lyder den sidste peptalk fra X Factor-koreografen Toniah Pedersen.

I aften går det løs, når X Factors første liveshow skydes igang. Deltagerne har maverne fulde af sommerfugle, og det er der ikke noget at sige til. Det er nemlig ikke småting at skulle stille sig på scenen i DR Byens studie 5 og synge live for hele Danmark.

For at sikre at deltagerne kommer godt fra start, har de et kæmpe hold bag sig, der hjælper dem til at levere den bedste live-optræden som overhovedet muligt.

En af de vigtige brikker i det puslespil er koreograf Toniah Pedersen, der på bedste vis forsøger at ruste deltagerne med de nødvendige performance-evner som bevægelse og indlevelse. Men er det lykkes den erfarne koreograf at nå i mål inden slaget skal stå? Hun giver sit svar i videoen i toppen af artiklen.

Svær begyndelse

- Jeg vil sige, at der er nogle deltagere, som har det lettere end andre, siger Toniah og griner.

Det falder nemlig ikke alle deltagere lige let at skulle synge samtidig med, at de skal huske koreografi og timing i forhold til kamera og lys. Alligevel har Toniah Pedersen stor forståelse for den svære vej, de i aften skal krydse.

- Jeg kan godt mærke, at X Factor-deltagerne synes, det er svært. Det kan jeg godt forstå, fordi det er et kæmpe maskineri, som de bliver banket ind i og lige pludselig skal være en del af. Men de er enormt lydhøre. De er godt klar over, at det er stort, så de suger til sig og prøver at huske på alle de ting, der er at huske på. Og der er mange.

Gjort tavs af ManBand

Video-interviewet med Toniah Pedersen er lavet i forbindelse med, at X Factor-deltagerne Pernille, Mathias og gruppen ManBand var på besøg i Aftenshowet. Selvom koreografen ikke er glad for at fortælle om de enkelte deltageres svagheder, kan hun alligevel ikke lade være med at trække på smilebåndet, da hun bliver spurgt til ManBand.

- Første gang jeg mødte ManBand, performede de deres sang, hvorefter jeg bare sad og stirrede på dem i fire minutter i tavshed… Fordi jeg ikke vidste, hvad jeg skulle sige. Men nu synes jeg faktisk, vi har fundet en rigtig god form, som klæder dem.

Resten vil hun ikke røbe, men hun lover, at seerne kan glæde sig til aftenens show.

- Sløret synes jeg, folk skal løfte i aften kl. 20. Kig med, fordi det bliver godt!

X Factors første liveshow skydes i gang i aften kl. 20 på DR1.