X Factor søger nye sangtalenter

Mens tv-krigen raser mellem Talent 09 og Vild med dans, åbner DR nu for tilmelding til en ny omgang af seersuccesen X Factor. Hvem der bliver dommere på programmet, er endnu ikke på plads.

Mens tv-krigen raser mellem Talent 09 og Vild med dans, bliver der allerede nu oprustet til forårssæsonens tv-underholdning. DR åbner nemlig nu for tilmelding til auditions til en tredje omgang af seersuccesen X Factor.

Tusindvis af håbefulde sangere har stået i kø i Århus og København til auditions til de første to sæsoner. Og alt taler for, at køerne også vil blive lange, når nye sangtalenter vil vise deres evner foran ved X Factors castings onsdag 28. oktober i Musikhuset i Århus og søndag 1. november i DR Byen i København.

Udskiftning blandt dommerne
Til gengæld bliver det et nyt dommerpanel, som sangerne skal optræde for.

Lina Rafn er nemlig gravid, så hun kommer ikke til at gentage sin rolle som dommer, og det er uvist, om Thomas Blachman og Remee, er parate til endnu en omgang X Factor.

- Det eneste vi ved er, at Lina Rafn ikke kan være med i næste omgang, da hun er gravid. Det skal vi forholde os til. Vi skal altså finde en ny konstellation. Vi kigger på alle muligheder. Og det betyder ikke, at der nødvendigvis behøver at sidde en kvinde i midten. Indtil videre har vi kigget på alle der kan synge og som har talent i Danmark, sagde Henrik Hancke Nielsen, som er direktør for Blu, der producerer X factor for DR1, til BT i august.

Produceren Carsten "Soulshock" Schack ifølge flere medier været på tale som en mulig afløser for Blachman, mens det er blevet bekræftet, at Remee har holdt møder med DR om X Factors tredje sæson. Intet er dog helt på plads endnu.

- Vi har et stadig et felt af kvalificerede emner, som vi debatterer. Dommerne er en meget stor del af programmet, så det er absolut ikke ligegyldig, hvem det bliver. Men jeg vil hverken kommentere på navne eller hvor mange emner vi har. Jeg kan bare sige så meget, at de tre dommere, det ender med at blive, er dem, som vi vil have, har DR's underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme for nylig sagt til BT.

Klik dig videre og læs, hvordan du tilmelder dig til X Factor 2010.