X Factor vinder første runde af tv-krigen

1,4 mio. seere så med, da der søndag var premiere på en ny sæson af X Factor, mens TV2’s seertal på Voice faldt til under en million.

DR vandt første runde af tv-krigen, da X Factor søndag aften havde premiere - samtidig med TV2 sendte deres satsning Voice - Danmarks Største Stemme. 1,4 mio. danskere valgte nemlig at se X Factor, mens Voice måtte nøjes med 970.000 seere.

- Jeg kan ikke beskrive, hvor glad jeg er. Det viser, at X Factor stadig er danskernes foretrukne tv-underholdning. Med X Factor ønsker vi at samle danskerne om en fantastisk tv-oplevelse, og det kræver en vis volumen at gøre det, siger underholdningschef Jan Lagermand Lundme til dr.dk/xfactor.

Konkurrencen kommer seerne til gode

Så sent som lillejuleaften blev Voice set af 1,3 millioner seere. X Factor er dog også gået tilbage i forhold til sidste år, hvor premieren blev set af over 1,6 millioner seere.

Selvom det har ærgret nogle tv-seere, at de to store underholdningsshows blev sendt samtidig, så fastholder Jan Lagermand Lundme, at konkurrencen er til seernes fordel.

- DR er i en konkurrencesituation, og det er kun godt for seerne, for programmerne bliver bedre af det, siger han.

Nyt slag 21. januar

De kommende uger er der våbenhvile mellem DR1 og TV2, så X Factor sendes fredag og Voice lørdag. Næste gang tv-krigen udbryder, bliver lørdag 21. januar, når der sendes Dansk Melodi Grand Prix samtidig med Voice.

- Jeg er ikke bekymret for Melodi Grand Prix. Det kommer til at gå rigtig godt. Det kan godt være, vores seertal kommer til at gå lidt ned, men TV2 sender jo altid noget over for Grand Prix'et, siger underholdningschefen.

Facebook
Twitter