Sang 8:
Tænder På Dig

Solist: Jakob Sveistrup
Musik og tekst: Jacob Launbjerg og Andreas Mørck

Mange vil nok kunne huske Jakob Sveistrup - fra Stjerne for en aften, hvor han var med helt til sidst i den store finale i Forum. Og Jakob har noget at leve op til: De foregående to gange er det tidligere deltagere i Stjerne for en aften, der har vundet det danske Melodi Grand Prix - først Malene Mortensen, og sidste år Tomas Thordarson.

Jakob Sveistrup skal synge en sang, der er skrevet af Jacob Launbjerg og Andreas Mørck, to erfarne sangskrivere, der lever af at skrive til forskellige kunstnere, bl.a. gruppen Zee U og den tidligere norske grand Prix-sanger Haldor Lægreid. Jacob Launbjerg er i forvejen Grand Prix-kendt, han har tidligere både skrevet og sunget ved flere Grand Prix'er, og i en årrække var han fast medlem af Grand Prix-koret.

De to sangskrivere kendte ikke Jakob Sveistrup på forhånd, men fik ham anbefalet af andre. Og da de først havde hørt ham synge, var de ikke i tvivl om at det var Jakob, der skulle synge deres sang.

Jakob Sveistrup bor og arbejder i Odense, hvor han er lærer på en specialskole for børn med autisme. Musikalsk spiller han stadig sammen med sine venner fra lærerseminariet i bandet Copycats, og han har også en del jobs som solist.

”Efter Stjerne for en aften kunne jeg tage orlov i et halvt år og leve af musikken. Vi får stadig mange spillejobs med Copycats, men der bliver mindre og mindre tid i takt med at bandmedlemmerne får børn”, fortæller Jakob Sveistrup, der selv har to børn.

Til gengæld får Jakob stadig mange tilbud om solist-jobs. Han er især ude at synge til mange bryllupper.

”Og det er noget af det fedeste. At få lov at være en del af den storhed, som et bryllup er. Og så er det skønt at synge i en kirke. Akustikken er helt fantastisk”, siger Jakob Sveistrup, der kun havde en enkelt betænkelighed ved at være med i Melodi Grand Prix.

”Jeg skulle jo have været med i den sidste omgang ”Stjerne for en aften” - men jeg skulle vælge. Og da jeg har prøvet Stjerne for en aften, valgte jeg altså Melodi Grand Prix, selv om jeg er meget ked af ikke at være med, når alle de andre fra Stjerne for en aften skal mødes igen”, siger Jakob Sveistrup.

 
Sang- og deltageroversigt
 
 
Dansk Melodi Grand Prix gennem tiden
Åben tidslinjen og læs om alle årene i Dansk Melodi Grand Prix, fra 1957 til 2004.

Tidslinje

Har du tjek på din Melodi Grand Prix-historie!? Læs om alle årene i Dansk Melodi Grand Prix - fra 1957 til 2004 - og lyt til vindersangene.

Vidste du...
At der i 1961 var 16 lande, der deltog i det europæiske Melodi Grand Prix.
P4
Officielle side for Eurovisionen