Fra korsetter til power-suits: Se 100 års kvindemode på to minutter

Se, hvordan kvindemoden har ændret sig fra da kvinderne fik valgret i 1915 og til i dag.

De tynde silkestoffer smyger sig frit om kroppen, glasperlerne glimter i lyset og kjolen afslører et par lægge i silkestrømper.

Da kvinderne i 1920’erne smed de hæmmende korsetter og i stedet trak i løse, korte charlestonkjoler, var det et symbol på mere end bare modens skiften. Det var et symbol på frigørelse.

Næste afsnit af 'Historien om Danmark' handler om starten af 1900-tallet, hvor kvinderne blandt andet fik valgret i 1915.

Siden har de kæmpet sig til mere uddannelse, indflydelse i folketinget og bedre løn på arbejdsmarkedet, og den udvikling afspejles også i moden.

Ikke helt ligestillede endnu

I videoen ovenfor kan du se, hvordan kvindemoden har ændret sig de seneste 100 år fra 40'ernes praktiske uniformskjoler til 80'ernes power-suits og 00'ernes similibesatte velour-sæt.

Med nedslag hvert tiende år kan man se statistik på lønforskel i industrien, fordeling på de gymnasiale uddannelser og kønsfordelingen i Folketinget.

Mens der i 1915 ikke var en eneste kvinde i folketinget, udgjorde de 67 af de 179 medlemmer efter valget i 2015.

Kvinderne overhalede allerede i 1975 mændene i at tage gymnasiale uddannelser, men i 2015 havde man endnu ikke opnået ligeløn i industrien.

'Historien om Danmark' om starten af 1900-tallet bliver sendt lørdag kl 20 på DR1. Se seneste afsnit her.

Denne video blev bragt første gang i 2015. Originalartikel kan læses her.