Kranier, ild og magi: Dansk hit-sangerinde laver ritual med heks

Efter at have skrevet en sang om solen, mødte sangerinden Fallulah heksen Stella for at udføre et særligt sol-ritual.

Solen er næsten forsvundet bag skyerne, men man kan stadig fornemme dens sidste stædige stråler på himlen.

Her i skumringen står to kvinder omkring et bål. Den ene hedder Stella Nielsen. Hun er wiccaner, hvilket betyder, at hun dyrker naturen som en del af sin religion. Hun kalder også sig selv for heks. Den anden kvinde er den prisvindende hit-sangerinde Fallulah.

Kort før solnedgang møder de to hinanden i det store naturområde Amager Fælled tæt på København for at udføre et solritual sammen. Noget Fallulah aldrig har prøvet før.

- Den naturkraft, der er i solen, er vildere, end nogen af os helt kan begribe. Vi er i naturens nåde. Uanset hvor meget teknik vi har, og hvad vi opfinder, så er det naturen der bestemmer, hvad der sker, siger sangerinden, der er aktuel med nummeret 'Solarium'.

Selvom Fallulahs aldrig selv har dyrket solen og været med i magiske ritualer, så er soldyrkelse ikke helt fremmed for hende. Hendes nye nummer er inspireret af bronzealderen, hvor man udførte store ceremonier for at tilbede solen.

Nummeret blev til som en del af radioprogrammet 'Lågsus' Danmarkshistorie', der kører på P3 dette efterår. Hør nummeret herunder - og se de to kvinder udføre det magisk huskeritual i videoen øverst.

Facebook
Twitter