Lars Løkke om Mads Skjern fra Matador: Han er vaskeægte disruption

Den ikoniske tv-serie Matador viser, at der er klare linjer mellem fortiden og nutiden, mener landets statsminister.

Det er ikke kun Mads Skjern, der kan. Stuepigen Agnes Jensen er en vigtig karakter i Lars Løkke Rasmussens optik. Hun viser den sociale mobilitet, mener han. (© Scanpix)

Da vestjyske Mads Skjern i første afsnit af tv-serien ’Matador’ ankommer til den søvnige sjællandske by Korsbæk, er der tale om disruption i fuld skala. For Skjern kommer med nye tanker og ideer, som ryster op i den ellers så traditionsbundne by.

Sådan lyder det fra landets statsminister Lars Løkke Rasmussen i DR's podcastserie ’Meget mere Matador’, hvor han medvirker i andet afsnit.

- I serien står de midt i en brydningstid, hvor der kommer nye måder at gøre tingene på, siger Lars Løkke Rasmussen. Han ser store paralleller til i dag, hvor det i hans optik blandt andet er den teknologiske udvikling, der udfordrer vanetænkningen.

Lars Løkke mener, man kan lære lidt af at se, hvordan nogle af karaktererne er bundet så meget ind i normer og konventioner, at de bliver handlingslammede, mens andre formår at gribe den nye tids nye muligheder.

Sprang ud som fan i nytårstale

Lars Løkke Rasmussens nære forhold til den ikoniske tv-serie kom frem i lyset, da han 1. januar som vanligt holdt statsministerens nytårstale. Her nævnte han, at han er stor fan af serien, som han har set ikke mindre end 20 gange.

Her kunne han også afsløre, at han særligt synes godt om karakteren Agnes Jensen, der starter som stuepige og ender som selvstændig.

- Hun er billedet på den sociale mobilitet. Hun viser, hvordan man kan få tingene til at rulle, uddyber han i ’Meget mere Matador’.

Trækker linjer mellem fortid og nutid

De historiske linjer mellem dengang og nu står generelt meget stærkt for Lars Løkke Rasmussen, når han tænker på Matador.

Han så serien som teenager sammen med sine forældre første gang i 1978, som var første gang, den blev sendt.

- Mine forældre kunne jo huske store dele af den tid, serien foregår i. Særligt perioden omkring 2. verdenskrig. Så det var en stor oplevelse at høre dem fortælle om krigen, når vi havde set serien, fortæller han.

Derfor mener Lars Løkke Rasmussen også, der er meget at lære af serien. Den viser, hvad Danmark og danskerne har klaret sig igennem, fortæller han.