Tilrettelægger på Historien om Danmark: Afsnittet om 1800-tallet har krævet mange hårde fravalg

Det er ikke nemt at koge 100 års danmarkshistorie ned til én times tv.

I takt med at 'Historien om Danmark' nærmer sig vores egen tid, stiger antallet af kilder, der beskriver begivenhedernes gang.

Og det betyder mere og mere arbejde til folkene bag tv-serien.

- Det er et afsnit, der skal dække 100 år - og måske de 100 år, hvor vores samfund ændrer sig allermest fundamentalt, fortæller Sine Marija Nøhr Ivic, der er tilrettelægger på afsnittet om 1800-tallet.

Hun tilføjer:

- Og vi har jo altså kun én time til at fortælle det i!

Bryder ud i latter efter spørgsmål

Som det kan ses i videoen herover, bryder både Sine Ivic og Lars Mikkelsen derfor også ud i latter, da de får spørgsmålet ”…om der mon er noget, de har været nødt til at vælge fra?

- Det her afsnit har krævet mange hårde valg. Man ville kunne lave en serie på 10 afsnit med det her århundrede og stadig ikke have dækket alt ind, lyder svaret fra tilrettelæggeren.

Men når der nu en gang kun er en time til at fortælle 100 års danmarkshistorie, har det for Sine Ivic handlet om at fokusere på de store linjer:

- Det, vi gør, er, at fokusere på, hvad det allermest centrale i den her periode er. Og det mest centrale i det her program, er, at det er her, demokratiet i en eller anden grad begynder.

Hør mere om overvejelserne bag afsnittet i videoen herover, eller se på dr.dk/tv, hvordan afsnittet endte med at se ud.

Facebook
Twitter
Emner: