Kan du huske 'Command & Conquer'? Kom med tilbage til dengang det hittede helt vildt

Ved Danmarks største esport-event i påsken var flere af spillene strategispil - en genre som ikke havde været den samme uden dette spil fra 1995.

Kan du genkalde en militær mandestemme der siger ting som "Affirmative" og "Yes, Sir!" samt en metallisk computerkvindestemme der siger "new construction options", "moving out" og den slags?

I så fald har du garanteret spillet et af spillene i den legendariske computerspil-serie 'Command & Conquer'.

Spillet satte standarden for hele den genre, der kaldes RTS (real-time strategy), og som i påsken satte sit præg på Danmarks største esport-event Copenhagen Games.

Eksempelvis var en af arrangementrets turneringer i 'Starcraft 2', der er et af de absolut mest populære real-time strategi-spil lige nu. Ligeledes var der også turneringer i spillet 'League of Legends', der er i genren MOBA (Multiplayer Online Battle Arena), som udspringer af real-time strategi-genren.

Command & Conquer satte standarden

Men var det ikke for 'Command & Conquer'-serien havde ingen af nutidens strategispil, set ud som de gør i dag.

Genren kan dog spores helt tilbage til spillet 'Utopia' fra 1981, og termet 'real-time strategy' benyttes første gang i forbindelse med udgivelsen af 'Dune 2' fra 1992. Det var dog først med 'Command & Conquer'-serien, at den for alvor brød igennem til masserne.

Mor gav lov til at game hele natten

Det første spil kom i 1995 og helt ind i 00'erne gik de mange opfølgninger deres sejrsgang verden over. Det er blandt andet tydeligt i arkiv-videoen fra 2003 herover, hvor Kevin holder sin 14-års fødselsdag for gutterne.

Men det er ikke en helt almindelig fødselsdag, for Kevins mor har givet lov til, at drengene må game hele natten på en af de mange nye netcaféer som dukkede op overalt i 00'erne.

Mød Kevins yderst forstående mor, og se drengene spille 'Command & Conquer: Tiberian Sun' i klippet herover.

Kilder: Dokumentaren The Rise and Fall of Command & Conquer, Rolling Stone, Wikipedia.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk