Pernille Harder – Fodbolddronningen vil være verdens bedste

Pernille Harder debuterede på landsholdet som 16-årig. Hun er to gange kåret til den bedste angriber i den svenske liga. Og målet? At blive verdens bedste.

Pernille Harder – Fodbolddronningen vil være verdens bedste

Pernille Harder debuterede på landsholdet som 16-årig. Hun er to gange kåret til den bedste angriber i den svenske liga. Og målet? At blive verdens bedste.

  • Af Johan Haarløv
Scroll eller brug piltasterne for at læse

Danmark har en fodbolddronning. En dronning, der i flere år har regeret i en af europæisk fodbolds bedste ligaer, nemlig den svenske.


Hendes navn er Pernille Harder.

De sidste to år i træk er Harder blevet hædret ved det svenske fodboldgalla som årets bedste angriber og den svenske ligas mest værdifulde spiller.

Dansk benovelse var ikke til at spore, snarere omvendt.Zlatan ville efter showet have taget en selfie med Danmarks fodbolddronning.

Den danske nummer 10 har både i liga og på landshold imponeret med sit teknisk højt anlagte spil og sin målfarlighed.


På landsholdet har hun scoret 46 mål i kun 87 kampe

Harder debuterede i 2009 på det danske landshold som blot 16-årig. Hun er blevet anfører for Danmark som 24-årig.Og så har hun et erklæret mål om at blive verdens bedste fodboldspiller.

”Nu er det ikke sikkert, jeg bliver verdens bedste, men når man har sådan et mål, så arbejder man hårdt mod det. Hvis jeg ikke når det, så har jeg i hvert fald arbejdet hårdt for at komme dertil.”

Harders talent har fra en tidlig alder været tydeligt.Som ungdomsspiller ved Sportscollege Ikast-Brande fik hun lov at træne med FC Midtjyllands U17-herrehold to gange om ugen.

”Jeg var nervøs inden hver træning i de to år, jeg trænede med dem, for det var vigtigt for mig ikke at falde igennem.Det har også hjulpet mig, for jeg kender følelsen af at være nervøs. Det handler om at kunne håndtere de følelser.”

Talentet bragte hende allerede som 19-årig til den svenske liga og klubben Linköping.

”Hvis man vil være verdens bedste, skal man ud af sin komfortzone. Man skal ikke være en tryghedsnarkoman, og man skal turde tage de der skridt, der er lidt usikre.”

Et svensk mesterskab, to pokaltitler, og fire år senere kan Pernille Harder se tilbage på en tid, hvor de indledningsvis usikre skridt er mundet ud i 70 mål i 87 ligakampe og en regn af personlige priser.

I januar i år brød hun igen ud af sin komfortzone.Hun forlod sin svenske klub til fordel for et eventyr i den tyske storklub Wolfsburg og trådte op på den øverste hylde i europæisk klubfodbold.

”Selvfølgelig ved jeg, at jeg er god. Men man skal heller ikke blive nonchalant.


Jeg er god, men jeg kan blive endnu bedre – det er den indstilling, jeg har.”

Credit


Tekst: Johan Haarløv


Redigering: Lars Brøndum Nielsen og Johan Haarløv


Foto: Scanpix, Getty Images