Overblik: Det kan du med DRTV

DRTV er DR’s streamingtilbud til dig, der selv ønsker at bestemme, hvor og hvornår du vil se dine favoritprogrammer. DRTV findes både på dr.dk/tv og kan downloades som app.

(Foto: Uffe Weng)

På DRTV kan du se alle DR’s programmer og tv-kanaler – hvor som helst og når som helst.

DRTV er DR’s streamingtilbud til dig, der selv ønsker at bestemme, hvor og hvornår du vil se dine favoritprogrammer. Så når du gik glip af ’Den store bagedyst’, eller når ungerne skal på tur med Motor Mille, eller når vil du til forpremiere på DR’s nyeste dramaserie, så kan du altid finde det på DRTV. På DRTV får du også en programoversigt for flere end 120 danske og udenlandske tv-kanaler.

På DRTV får du masser af dansk indhold med noget på hjerte – fra stærke dramaserier til dybdeborende dokumentarer. Her kan du se TV-Avisen, når du er på farten, eller forskudt, når du kommer hjem. Du kan også se børneprogrammer i verdensklasse i DR’s to særlige børne-tv-universer, DR Ultra og DR Ramasjang, eller udfordre dig selv med DR3’s dramaserier til unge.

Du kan lave dit eget login, så du får anbefalinger skræddersyet til dig. Hvis du er logget ind, vil DRTV endda huske, hvor meget du har set af et program, hvis du vælger at stoppe undervejs. Så kan du genoptage seningen, hvor du slap, næste gang du logger ind. Når du har logget ind, kan du også tilføje indhold til 'Min liste', hvor du kan gemme indhold, du gerne vil se på et andet tidspunkt.

Hvis du foretrækker at se programmerne på en stor skærm, kan du caste dem til dit tv via eksempelvis Chromecast eller Apple TV, ligesom du også finder DRTV på dit HBB Smart TV.

Betjening og indhold af appen er optimeret for blinde og dårligt hørende.

Sådan får du DR TV

Ønsker du at se DRTV på din computer, skal du gå ind på www.dr.dk/tv.

Du kan også hente DRTV som app til din smartphone eller tablet ved at trykke på et af nedenstående links via en internetbrowser i den enhed, som du gerne vil installere appen i:

Dit personlige DRTV

Hvis du opretter dit eget login, vil DRTV huske dig, så du anbefales indhold, der er skræddersyet til dig og dine interesser på baggrund af de programmer, du tidligere har set.

Hvis du er logget ind, vil DRTV endda huske det på tværs af din mobil, tablet, computer, og hvor du ellers ser DRTV. Så kan du begynde på dit yndlingsprogram hjemme foran computeren - og se videre på mobilen, når du er på farten.Når du har logget ind, kan du også tilføje indhold til 'Min liste', hvor du kan gemme indhold, du gerne vil se på et andet tidspunkt.

Når du opretter et DR-login til DRTV behandles dine oplysninger kun af DR og leverandører, DR har en databehandleraftale med, og der videregives ingen informationer om dig til tredjeparter som fx Facebook eller Google.

Du kan også vælge at benytte Facebook, Apple eller Google til at logge ind på DRTV. Hvis du vælger at benytte dig af denne mulighed, får tjenesterne kun en oplysning om, at du er logget ind på DRTV. Der udveksles ingen andre oplysninger med disse tjenester.

Ny mulighed: Sådan ser du DRTV i udlandet

DR lancerer 1. oktober EU-portabilitet på DRTV, så personer med fast bopæl i Danmark kan tilgå det fulde indhold på DRTV, når de opholder sig i et andet EØS-land.

For at få adgang til at se alle DR’s programmer og live tv på DRTV, når du er på rejse i et andet EØS-land end Danmark, skal du logge ind på DRTV og bekræfte med dit NemID, at du har bopæl i Danmark. Herefter kan du se DRTV på din tablet, mobil eller via en internetbrowser.

• Log ind på DRTV

• Bekræft med NemID, at du har dansk bopæl (du skal kun bruge NemID denne ene gang)

• Du kan nu se DRTV via din iPad, mobil eller internetbrowser i et andet EØSland

Når du har bekræftet, at du har dansk bopæl, kan du se alt på DRTV i følgende lande:

Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Lichtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien (frem til 31. december 2020), Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

EU vedtog i 2017, at streamingtjenester med brugerbetaling skal være tilgængelige for brugeren også uden for eget bopælsland. Og selvom DRTV ikke er en betalingstjeneste, har DR valgt at tilbyde denne mulighed. Derfor kan man se alle programmer og live tv på DRTV i EØS-landene, hvis du bekræfter med NemID, at du har dansk bopæl.

Ønsker du ikke at logge ind og verificere dig med NemID eller opholder du dig i et af de øvrige lande i verden, har du fortsat adgang til en stor del af DR’s on demand-indhold – fx masser af DR’s egenproducerede programmer.

Hvad synes du om DRTV?

DR arbejder løbende med at forbedre og videreudvikle DRTV. Hvis du har ris, ros eller ønsker til DRTV, så kan du via dette link skrive dine kommentarer.

Facebook
Twitter