Spørgsmål og svar

Hvad er DR TV? Hvordan ser jeg DR TV? Og på hvilke enheder? Læs mere om DRs streamingtjeneste

Vi har her samlet nogle af de mest almindelige spørgsmål og svar om streaming-tjenesten DR TV.

Du kan få svar på:

- Hvad kan jeg se i DRTV?

- Hvordan kan jeg se DRTV?

- Hvorfor driller DRTV?

Hvad kan jeg se i DRTV?

Hvilke kanaler og programmer kan man se i DR TV?

DR TV er en tjeneste, hvor du kan se DRs tv-kanaler live, og i en begrænset periode se programmerne on demand.

Indkøbte programmer er typisk tilgængelige på DR TV i otte dage efter det er sendt i tv. DRs egne produktioner er tilgængelige i 30 dage (på Ramasjang dog 90 dage). DRs dramaserier kan ses i 30 dage efter sidste afsnit er sendt.

Når man står på et programs side i DR TV, kan man klikke på Programinfo og blandt andet se, hvor lang tid det er muligt at se programmet.

Af rettighedsmæssige grunde er det desværre ikke muligt at se on demand udgave af alle programmer, der sendes live. Der er også enkelte film, som ikke kan ses live på grund af rettigheder.

DR arbejder på, at flest mulige programmer, som sendes live, også kan ses som on demand, ligesom DR arbejder på at lave aftaler der sikrer, at alle film kan ses live.

Kan man se de enkelte indslag i eksempelvis TV AVISEN?

Når du ser TV AVISEN og Deadline, kan du finde frem til de enkelte indslag.

På computer skal du klikke på ’Kapitler’ under playeren for at finde og se de enkelte indslag.

På smart-tv (HbbTV) er kapitlerne markeret på tidslinen. Du kommer til det ønskede kapitel ved at bruge højre og venstre pileknap.

På mobil og tablet understøttes 'Kapitler', desværre ikke endnu.

Kan man se ældre programmer i DR TV?

På DR TV præsenterer vi løbende repremierer på de bedste udsendelser gennem tiderne fra vores store arkiv. Du kan se, hvilke repremierer vi har lige nu på dr.dk/tv/temaer, hvor du også kan se oversigten over alle vores aktuelle temaer.

Er det muligt at se undertekster?

På computeren er der mulighed for at slå undertekster til på de fleste danske programmer, som du ser on demand. Det gør du ved at klikke på [=] i nederste højre hjørne af playeren på PC og Mac.

På mobil og tablet er det muligt at slå undertekster til og fra på Windows og Android. På iOS (Apples styresystem til iPhone og iPad) er der ikke undertekster. Det kommer der i en senere version.

Kan jeg bruge DR TV, hvis jeg er blind?

DR TV er optimeret til, at blinde kan navigere rundt ved brug af skærmlæser.

Hvordan finder jeg synstolkede programmer?

Alle synstolkede programmer kan findes under programtitlen ’Synstolket’ – enten via menupunktet PROGRAMMER eller via søgefeltet. Man kan også finde synstolkede versioner af programmet under den enkelte programtitel. De synstolkede programmer er i forlængelse af programtitlen markeret med SYNSTOLKNING. I de perioder, hvor der ikke er synstolkede programmer, vil der ikke være nogen programmer underprogramtitlen SYNSTOLKNING. Læs mere om Synstolkning i DR her.

Kan man se DR TV i udlandet?

Du kan desværre ikke se DRs tv-kanaler live i udlandet, da DR ikke har rettighederne til dette. På danske valgaftener åbnes der dog undtagelsesvis op for visning i udlandet. En del af DRs programmer – men ikke alle – kan ses on demand i udlandet, når DR har rettighederne til dette.

Brugere, der sidder i udlandet, kan med fordel bruge knappen ’Kan ses i: Alle lande’ på siden over alle programmer, så der kun vises programmer, der kan ses i udlandet.

De programmer, som DR har rettigheder til at vise i udlandet, kan også ses via mobile netværk. Du skal være opmærksom på, at brug af mobildata i udlandet kan blive meget dyrt. Derfor anbefaler DR, at du bruger trådløst internet, når du er i udlandet.

Hvad gør jeg, når jeg er i Danmark og får besked om, at jeg sidder i udlandet?

Selvom du er i Danmark, kan du opleve at få besked om, du ikke kan se et program, fordi du er i udlandet. Det kan skyldes, at din computer er koblet til en udenlandsk IP-adresse. Hvis du for eksempel arbejder i et internationalt firma i Danmark, kan internetserveren stå i udlandet og dermed have en udenlandsk IP-adresse. Hvis du har en computer med udenlandsk IP-adresse, kan du desværre kun se de programmer, DR har rettigheder til at vise i udlandet.

Hvordan kan jeg se DRTV?

Hvilke fordele er der ved at logge ind?

Ved at logge ind på DR TV, får du mulighed for at markere dine yndlingsprogrammer som favoritter, så du hurtigt har adgang til disse programmer på tværs af alle dine enheder.

Du kan tilføje programmer til dine favoritter ved at klikke på det lille hjerte i øverste højre hjørne af billedet på det program, du ønsker at tilføje. Ønsker du at slette en favorit, klikker du blot på det gule hjerte igen.

Når du er logget ind, husker DR TV samtidig automatisk, hvad du har set af programmer, og hvor langt du nåede, så du nemt kan se resten, når det passer dig. Også hvis du vil fortsætte med at se et program på en anden enhed.

Favoritter og senest sete findes på computer, tablet, mobil - uanset om du bruger en af vores apps eller en browser.

Senest sete og favoritter bliver lanceret til Smart-tv i januar.

Hvordan logger jeg ind på DR TV?

For at bruge favoritter og senest sete skal du være logget ind med DR Login.

Har du allerede et DR Login, klikker du blot på login-knappen i øverste højre hjørne på DR TV - under søgefeltet.

Hvis du ikke har et DR Login, kan du nemt oprette et i login-menuen på DR TV. Du vælger selv, om du vil logge ind via din mailadresse eller via din Facebook- eller Google-konto.

På dr.dk/login kan du altid slette dit DR Login, eller ændre din adgangskode eller email-adresse.

DR Login kan også bruges til andre tjenester fra DR. Vi sørger for, at dine oplysninger er sikkert gemt, og vi deler dem aldrig uden din tilladelse.

Du kan læse mere om DR Login her: dr.dk/login/help

Hvor kan man se DR TV?

DR TV kan ses på computer (PC og Mac), mobil og tablets, Playstation 3 og 4, smart-tv (HbbTV), det nye Apple TV og fjernsyn, hvor der kan tilkobles andre enheder. Herudover tilbydes også Chromecast og Apple Airplay mellem mobil/tablet/computer og fjernsyn.

Computer?

Klik ind på www.dr.dk/tv. Så er du i gang.

DR TV understøtter følgende browsere:

- Internet Explorer 8 og senere versioner

- Firefox version 28 og senere versioner

- Opera version 12.1 og senere versioner

- Safari version 5.1 og senere versioner

- Chrome version 34 og senere versioner

- Android browser version 4.1 og senere versioner

Internet Explorer 8 er desværre en gammel og usikker browser. Derfor anbefaler vi, at du bruger Internet Explorer 9 (kræver Windows Vista som minimum) eller en anden browser for at sikre dig den bedste oplevelse.

Der skal være installeret Adobe Flash på din computer for, at den kan afspille video via browseren.

Mobil & tablet?

DR TV kan ses på smartphones og tablets med følgende styresystemer: iOS, Android og Windows Phone/Windows 8.

På smartphone og tablets med iOS kan du vælge mellem at bruge browseren eller hente en app til iPhone eller iPad i Apples App Store.

Hvis du bruger Windows Phone/Windows 8 og Android på din mobil eller tablet, er det nødvendigt at hente en app for at kunne afspille videoen. Hvis du forsøger at bruge browseren, får du besked om at hente en app, før du kan afspille videoen.

DR TV er optimeret til de nyeste versioner af styresystemerne:

- iOS version 6 og senere versioner

- Android version 4.1 og senere versioner

- Windows Phone version 8

- Windows 8 og 8.1 til tablets

Det er muligt at se DR TV på smartphones og tablets med andre versioner, men DR garanterer ikke for at det fungerer optimalt.

Links til app-butikkerne: [kommer snart]

Playstation?

Har du en Playstation 3 eller 4, kan du se DR TV via en app, som du downloader til din enhed fra app-området i Playstation Store. På Playstation 4 kan du se DRs seks live kanaler. Dette er desværre ikke teknisk muligt på Playstation 3 i øjeblikket.

Fjernsyn via Chromecast?

Hvis du har en Chromecast-enhed sluttet til dit TV, kan du se DR TV på dit fjernsyn via DR TV app’en på din smartphone eller tablet eller via hjemmesiden dr.dk/tv på din computer. Hvis du har en Chromecast-enhed tilsluttet, vises der et Chromecast–ikon i øverste højre hjørne af skærmen. Du skal blot klikke på ikonet og følge instruktionen.

Fjernsyn via kabel?

Mange fjernsyn har i dag mulighed for at modtagevideo-signaler via et computer-skærmkabel og/eller HDMI-kabel. Kan dit fjernsyn det, kan du forbinde din computer og visse mobiler/tablets til fjernsynet og se DR TV på den måde. Tjek vejledningen til dit fjernsyn.

Fjernsyn via Apple TV eller trådløs forbindelse?

Hvis du har en Apple TV boks kan du bruge Airplay-funktionen og se DR TV på dit tv. Du kan se Airplay ikonet i playeren, når der er et Apple tv i nærheden – og begge enheder befinder sig på samme netværk.

Visse internet-forbundne fjernsyn kan vise indhold fra mobiltelefoner og tablets. Sony, Philips, Samsung og flere andre kan spejle indholdet fra mobil/tablet op på tv’et direkte eller ved hjælp af en app. I visse tilfælde kan DR TV anvendes på denne måde, men DR har ikke optimeret applikationerne til denne brug.

Smart-tv med internet-adgang og HbbTV-standard?

Har du et moderne smart tv, der er forbundet til internettet, så kan du måske se DR TV direkte på dit tv. DR TV understøtter nemlig den europæiske standard Hybrid Broadcast Broadband TV (HbbTV). De fleste nyere tv understøtter HbbTV. HbbTV er en åben standard for hvordan internettjenester kan vises på smart tv med internet.

For at kunne se DR TV på smart tv, skal følgende være opfyldt:

- Dit tv skal understøtte HbbTV standarden – se mere information nedenfor.

- Dit antenne-signal skal indeholde HbbTV-signal.

* Hvis du har stue- eller tag-antenne direkte ind i dit tv, er alt i orden.

* Hvis du får sit antennesignal via en antenneforening eller tv-distributør, skal de videresende et signal medHbbTV. De gør de fleste, men hvis du er i tvivl, kan du kontakte sin antenneforening eller tv-distributør. Se mere information nedenfor.

* Det er i øjeblikket ikke muligt at se HbbTV hvis du får dit antennesignal via satellit. Spørg eventuelt din udbyder om og hvornår de understøtter HbbTV.

- Dit fjernsyn skal være tilsluttet internettet.

- På nogle tv skal du selv åbne for HbbTV i fjernsynets menu med indstillinger. Læs i vejledningen eller tal med butikken, hvor du har købt dit tv.

Du skal være på en af DRs tv-kanaler for at se DR TV.

Når du skifter til en af DRs kanaler vises der et DR TV logo i ca. 5 sekunder i nederste højre hjørne. Det betyder at du kan se DR TV via HbbTV.

Du aktiverer DR TV ved at bruge den røde af de fire farvede knapper på dit fjernsyns fjernbetjening. På nogle tv kan man desuden aktivere DR TV på fjernsynets indbyggede app portal (bl.a. Sony), ved at klikke på et særligt DR TV logo. Det er desværre ikke alle tv-fabrikater, der vil åbne for denne mulighed.

Læs mere eller se videoen om hvordan du betjener DR TV på et smart tv. Hop til www.dr.dk/temaer/dr_tv

DR sikrer, at DR TV fungerer i forhold til den europæiske HbbTV standard. DR kan desværre ikke svare på tekniske spørgsmål i forhold til det enkelte tv, antenneforeninger og tv-operatører.

Hvilke smart-tv understøtter HbbTV-standarden?

Det er din tv-forhandler og tv-fabrikanterne, der kan svare detaljeret på dette spørgsmål. Vi har dog tilbudt tv-fabrikanterne at linke til konkrete sider på deres websites, hvor de stiller denne information til rådighed.

Her er oversigten over hvilke modeller de enkelte fabrikanter har oplyst understøtter HbbTV pr. 1. juni 2014:

- Sony har lavet en oversigt over hvilke tv der understøtter HbbTV. Se listen her

- LG har lavet en oversigt over hvilke tv, der understøtter HbbTV. Se listen her.

- Philips har smart-tv med HbbTV, men de har ikke en oversigt klar og henviser derfor foreløbig blot til deres forside.

- Panasonic har oplyst, at deres smart tv fra 2014 understøtter HbbTV. De har ikke en egentlig oversigt klar, men henviser foreløbig blot til deres forside.

- Samsung oplyser, at smart tv fra 2014 understøtter HbbTV. Gennem en opdatering af softwaren vil modeller fra 2013 ligeledes kunne understøtte HbbTV. Find opdateringen ved at indtaste modellen på dit tv i søgefeltet i øverste, højre hjørne på Samsungs hjemmeside. På profilsiden for dit tv vil du have adgang til opdateringen. Vær opmærksom på, at opdateringer til enkelte 2013 modeller endnu ikke er tilgængelige.

Flere andre tv-fabrikanter understøtter HbbTV, herunder Grundig, B&O, Sharp, Loewe og Toshiba. DR opdaterer listen efterhånden som fabrikanterne informerer os og sender links til deres oversigter.

Hvilke tv udbydere understøtter HbbTV?

Listen er en samling af den viden DR har om hvilke tv udbydere der understøtter HbbTV. DR opdaterer listen når vi får yderligere information. Hvis du er usikker så spørg din tv udbyder.

- Egen antenne: Ja

- Boxer via antenne: Ja, hvis man bruger Boxer modul(CA/CI). Hvis man bruger en Boxer boks kan man se HbbTV, hvis antennen er koblet videre fra den digitale boks til tv’et og tv vælges som adgang.

- Selvstændige antenneforeninger: Spørg antenneforeningen.

- YouSee kabel tv: Ja. Hvis du har et SmartTV, som understøtter HbbTV.

- Stofa: Ja. Hvis man bruger en Stofa boks kan man se HbbTV, hvis antennen er koblet videre fra den digitale boks til tv’et og tv vælges som adgang. Stofa egne tv-bokse har ikke HbbTV.

- Canal Digital: Canal Digital arbejder på en teknisk løsning. Når den tekniske løsning er fundet kan man se DR TV via HbbTV med Canal Digital CI modul. Canal Digital tv-bokse har ikke HbbTV.

- IPTV: Nej. Waoo arbejder på at finde en teknisk løsning.

- Waoo: Kabel tv: Ja, men kun når man er på DR1 og DR3. Waoo arbejder på at man også kan bruge DR2 og DRK.

-TDC TV: Nej

- Viasat: Nej

- Telia: Nej

- Whats Me Now: Nej

Kan man omdanne et almindeligt fjernsyn til smart tv med DR TV?

Hvis du ikke har et tv med internetforbindelse, kan du købe en løs ’boks’ med smart-tv-funktioner og HbbTV-standard. Nogle bokse er rene smart-tv-bokse, mens andre er indbygget i f.eks. en Blueray-afspiller.

Tal med din elektronik-butik om, hvilke mærker og typer de forhandler.

Hvorfor driller DR TV?

Hvorfor får jeg fejl meddelelsen ’Der er sket en fejl’?

Problemet kan skyldes mange forskellige ting. For det meste vil det være, fordi din enhed har mistet internetforbindelsen til DR. Tjek derfor først din internet-forbindelse.

Andre faktorer kan være opsætningen af din computer (fx mangel på Adobe Flash), opsætning af internet eller DRs servere.

Ofte løses problemet blot ved at trykke 'Prøv igen' eller genindlæse siden i browseren.

Hvis problemet er permanent, kan det også skyldes antivirus- eller firewall-software, der blokerer for forbindelsen til DR TV-serverne. Prøv i de tilfælde at justere på dine indstillinger for antivirus- og firewall-software.

Hvorfor hakker eller standser videoafspilningen?

Det kan skyldes, at din maskine har svært ved at afvikle programmerne. Her er det en god ide at have den nyeste version af Adobe Flash.

Det kan også skyldes, at din internet-forbindelse ikke kan håndtere dataoverførslen hurtig nok. Hvis du er på et lokalnetværk med trådløs internetforbindelse, kan dette give en ujævn videoafspilning. Prøv, hvis muligt, at erstatte den trådløse forbindelse med et kabel.

Hvilke videokvaliteter tilbydes, og hvordan afspilles videoen?

Det er muligt at se DR TV i flere forskellige kvaliteter: Live sendes i 1.828 kbit/s, 1.228 kbit/s, 928 kbit/s og 364 kbit/s. On demand sendes i 2.280 kbit/s, 1.126 kbit/s og 563 kbit/s.

På PC og Mac er DR TV indstillet til automatisk at søge efter den bedste kvalitet, som internetforbindelse og computer tillader, men man kan selv vælge en ønsket kvalitet ved at bruge tandhjulet i playeren.

På iOS og Playstation 3 & 4 vælges automatisk den bedst mulige kvalitet.

På Windows og Android kan man vælge den ønskede videokvalitet.

På smart tv (HbbTV) kan man fravælge HQ-kvalitet (2.300 kbit/s) og i stedet modtage en lavere kvalitet (1.100 kbit/s) ved at trykke på knappen HQ i playeren (mens du ser en udsendelse).

DR TV bruger Adobe Flash til at afspille videoen på PC og Mac. Har du downloadet DR TV app’en på en smartsphone eller tablet, afspilles videoen via app'ens indbyggede video-player. På smart tv afspilles via HbbTV, der minder om HTML5.

Selv om du har en god internetforbindelse, kan du opleve, at kvaliteten varierer. Årsagerne kan være:

- Mange programmer kører samtidig på din computer. Vi anbefaler, at du lukker programmer.

- Mange bruger samme internetforbindelse.

- Stor belastning på internetleverandørens forbindelse.

Vi vil gerne have ris og ros

Vi vil gerne gøre DR TV endnu bedre og videreudvikler DR TV i den kommende tid.

Vi vil gerne høre om dine oplevelser med at bruge DR TV – både have ris og ros. Skriv hvad du synes virker godt og ikke så godt. Vi vil også gerne vide, hvis der er funktioner eller andet du savner.

Du kan skrive til nettv@dr.dk

Vi læser alle mails og tager dem med i vores overvejelser om videreudvikling af DR TV. Men vi kan desværre ikke svare på alle mails.