Satellit/parabol

DR tv har siden 1996 været tilgængelig i analog form via satellit. I dag benyttes der digitale signaler, der sendes fra satellitterne Thor 5 på positionen 1 grad vest og Sirius 4 på positionen 5 grader øst.

Af ophavsretsmæssige grunde er DR nødt til at kryptere satellitudsendelser, da de kan modtages uden for landets grænser og dermed i områder, hvor DR ikke har rettigheder til at vise en række af de programmer, der sendes på DR1 og DR2.

Modtagelse i Danmark
"DR alene kort"-ordningen er ophørt. Hvis du ønsker DR via satellit i Danmark, skal du henvende dig til Viasat eller Canal Digital og bestille en programpakke.

Satellitdata og dækning

Læs om Thor 5s og Sirius 4s data og se hvilke områder af Europa, de dækker:

Thor 5
Sirius 4

DR-modtagelse i Sydeuropa
DR og andre rettighedshavere har indgået en aftale med det schweiziske selskab Zattoo, om at dansktalende i Frankrig og Spanien kan købe adgang via internettet til DR1 og DR 2. TV-kanalerne kan således ses live på pc, tablet og smartphone.
Hele programfladen i DR1 og DR2 vises, på nær live sportsprogrammer, hvortil der ikke er rettigheder, hvorfor der vil være "sort skærm", når der vises sådanne sportsprogrammer. Enkelte andre programmer kan også blive undtaget fra Zattoo's produkt.
Zattoo's produkt koster 20 Euro inkl. lokale afgifter om måneden, og abonnementet tegnes for en rullende 3 måneders periode.
Læs nærmere på www.zattoo.com
DR's TV programoversigt kan ses her: http://www.dr.dk/tv/oversigt/. DR's radiokanaler kan høres her: http://www.dr.dk/radio/oversigt/

Hvem kan du ringe til?

Har du brug for hjælp vedrørende satellit, så ring til Canal Digital eller Viasat. Spørgsmål vedrørende DR i udlandet stilles til Canal Digital eller Radio Solymar:

Canal Digital: 7013 1919
Viasat: 7013 4050

Modtagelse af DR1 og DR2 i Sverige og Norge
Kanalerne kan modtages via flere forskellige udbydere af kabel-tv og bredbånds-tv. Har du svært ved at finde en udbyder i dit område, anbefaler vi, at du tager kontakt til Copyswede i Sverige eller Norwaco i Norge, som herefter vil forsøge at hjælpe dig:
Copyswede: copyswede@copyswede.se
Norwaco: jk@norwaco.no

Driftsstatus

Du kan modtage DRs tv-signaler på mange måder, og derfor skal du vælge driftstatus for den måde, du modtager tv på.

DRTV-drnettet

Skal du have hjælp til DRTV så klik her