Danske robotter gør fremtiden lettere

Dansk robotteknologi stormer frem - her er 10 fede eksempler

Danske robotter gør fremtiden lettere

Dansk robotteknologi stormer frem - her er 10 fede eksempler

  • Af Jeppe Kyhne Knudsen
Scroll eller brug piltasterne for at læse

KUBO

Lærer børn at kode

Læringsrobotten KUBO lærer børn helt ned til 4 år om programmering.Selvom børnene ikke kan læse, kan robotten lære dem at programmere.Man programmerer KUBO ved at lægge brikker ud.På hver brik er en ordre, som robotten følger, når den kører over den.Børnene lærer på den måde helt intuitivt, hvordan man programmerer.

Intelligent One

Tegner boldbaner automatisk

Intelligent One optegner boldbaner.På 35 minutter kan den optegne en hel fodboldbane.Ved hjælp af både GPS- og GLONASS-satelitter har den en nøjagtighed på under 1 centimeter.

Robot at Works

Giver nye muligheder i byggeriet

Robot at Works skærer specielt formede facader og påfører puds ganske automatisk.Det åbner op for helt nye muligheder i byggeriet.

BallBot

Gør golftræning lettere

BallBot samler bolde op på en driving range.Den benytter GPS-teknologi og så fungerer den 100% autonomt.

Odico

Skaber unikke støbeforme

Odico skaber unikke støbeforme til betonindustrien.Man fodrer blot robotten med en 3D-fil.Og på blot få minutter skærer den en form ud i en kraftig form for flamingo.

UV-Disinfection Robot

Dræber bakterier på hospitaler

UV-Disinfection Robot fjerner bakterier på hospitaler.Ved hjælp af UV-C-lys dræber den 99,9 % af alle bakterier på en stue på blot 10 min.Blue Ocean Robotics står bag robotten, der selv kører rundt på hospitalet, tager elevatoren og åbner døre.

Robotter i samspil

Skaber fleksibilitet hos Vestas

Hos Vestas i Ringkøbing arbejder robotterne sammen.Små robotter henter dele på lageret som større robotter skal bruge.De små robotter er fleksible og kan programmeres til at løse mange forskellige opgave.

Poleringsrobot

Giver baghjul til mennesker

Polering er en af de opgaver, som ikke er blevet automatiseret.Indtil nu.Poleringsrobotten her fra Teknologisk Institut kan klare hele processen selv.Og resultatet bliver mere ensartet, end hvis et menneske gør det.

LEAP

Giver Darth Vader-styring

LEAP registrerer bevægelser fra din hånd.Det betyder, at du kan styre en robot med dine håndbevægelser.Du programmerer selv, hvad fagterne skal få robotten til at gøre.F.eks. kan den dreje, når du tipper hånden.

Robot hjælper dronningen...

...med en simpel opgave

Mange frygter, at robotterne gør os mennesker overflødige.Men som med Dronningen her erstatter robotterne kun få af vores arbejdsopgaver.Dronningen kan jo andet end at klippe snore over.