Styrker, svagheder og fordomme: Disse fem hold kan vinde VM

32 hold skal spille til VM i fodbold, men kun få hold har en realistisk chance for at vinde. Det vurderer fodboldkommentator Andreas Kraul.

Styrker, svagheder og fordomme: Disse fem hold kan vinde VM

32 hold skal spille til VM i fodbold, men kun få hold har en realistisk chance for at vinde. Det vurderer fodboldkommentator Andreas Kraul.

Scroll for at læse

Til sommer bliver der holdt VM for 21. gang. 32 fodboldhold er med, men det er kun få af holdene, som har en realistisk chance for at vinde.
Det siger Andreas Kraul, som er fodboldkommentator på DR Sporten og formand for Danske Sportsjournalister.

Vinderen af VM skal nemlig spille syv kampe på en måned, og det kræver meget, siger han.
Derfor skal holdene have “en stor dybde”. Det betyder, at de skal kunne klare det, hvis 3-4 af deres bedste spillere udgår på grund af skader eller karantæne, siger han.

Kraul: Danmark vinder ikke

Andreas Kraul mener derfor, at det er urealistisk, at Danmark vinder VM i fodbold.
Danmark kan nemlig ikke erstatte sine bedste spillere, siger han.

- Det er tæt på at være en total utopi, hvis Danmark skulle vinde. Hvis Christian Eriksen bliver skadet, så er det allerede slut der, siger han.

Herunder er Andreas Krauls bud på fem favoritter til at vinde VM. Han mener, at der er 90 procent chance for, at ét af disse hold vinder VM.

5. Argentina

Styrker
Lionel Messi spiller på Argentinas landshold og er en af verdens bedste spillere. Han er Argentinas chance for at vinde VM. Derudover har Argentina vundet VM to gange og vundet sølv tre gange, så holdet har meget erfaring med at spille slutrunder. Argentina er også kompromisløs i sin jagt på resultater. De vil bare vinde. De er mere resultatorienterede og alvorlige end Brasilien, som er mere legende i sin måde at spille fodbold på.

Svagheder
Argentina er meget afhængig af Lionel Messi. Derfor får Argentina problemer, hvis Messi ikke kan spille.

Fordomme om holdet
Argentina er kendt for at spille med “bronca”, som på spansk er en slags indestængt vrede. Derfor kan Argentina også finde på at lave grove tacklinger.
- I den argentinske liga dømmer de frispark for forseelser, som ville give halvandet års karantæne i Superligaen, siger Andreas Kraul.

Nummer på Fifas verdensrangliste: 5

4. Frankrig

Styrker
Frankrig har mange spillere, som er meget stærke og atletiske og samtidig kan spille fodbold.

Svagheder
Frankrig har tidligere tabt kampe, fordi spillerne mangler koncentration, vinderinstinkt og holdånd. Frankrig har også mange egoer på holdet.

Fordomme om holdet
Mange opfatter de franske spillere som arrogante.
Det franske hold har også mange interne problemer på holdet. Flere af spillerne er uvenner og spiller derfor dårligt sammen.
- Hvis der er nogen, som er gode til at ødelægge det for sig selv, så er det Frankrig, siger Andreas Kraul.

Nummer på Fifas verdensrangliste: 7

3. Spanien

Styrker
Spanien har nogle af de bedste tekniske fodboldspillere. De er meget gode til at tæmme bolden og flytte bolden rundt i højt tempo. Og så har Spanien en af verdens bedste målmænd, David de Gea.

Svagheder
Spanien mangler en spiller, som scorer mange mål. Spanien kan dominere en kamp og stadig have svært ved at score.

Fordomme om holdet
Spanien var engang kendt for Tiki-taka , men spiller ikke sådan længere. De er dog kendt for mange afleveringer og få mål.

Nummer på Fifas verdensrangliste: 8

2. Brasilien

Styrker
Brasilien er et rigtig godt hold, som både har en god offensiv, en god defensiv og en god målmand. Holdet er også godt sammenspillet, for træneren sammensatte holdet for lang tid siden.

Svagheder
Brasilien bliver nogle gange følelsesladede. Derfor glemmer spillerne at være taktisk kloge.

Fordomme om holdet
Brasilien er kendt for at være et meget følelsesladet hold. Tidligere var det svagt defensivt, men nu er defensiven god. Brasilien vil også gerne spille smuk fodbold -“o jogo bonito” på portugesisk. Men Brasiliens træner mener, at det smukkeste er at vinde pokalen.

Nummer på Fifas verdensrangliste: 2

1. Tyskland

Styrker
Tyskland har rigtig mange gode spillere. Tyskland vandt Confederations Cup med sit B-hold . Derudover har Tyskland megen erfaring med slutrunde, og de planlægger ting ned til mindste detalje. Modsat Brasilien er tyskerne ikke så følelsesladede og bedre til at holde hovedet koldt.

Svagheder
Tyskland mangler “målscoreren”, eller “verdensstjernen”. Den spiller, som er så god, at han alene kan afgøre en kamp.

Fordomme om holdet
Tyskland var engang kendt for at spille “maskinfodbold”, men nu spiller Tyskland fantastisk fodbold. Og så vinder de næsten altid til sidst.
- ’22 mænd jagter en bold i 90 minutter, og tyskerne vinder altid til sidst’. Det siger man ofte om tyskerne, siger Andreas Kraul.

Nummer på Fifas verdensrangliste: 1