I Aarhus bygger de fremtidens sexlegetøj

Kom med ind i værkstedet hvor fremtidens sexdingenoter designes.

I Aarhus bygger de fremtidens sexlegetøj

Kom med ind i værkstedet hvor fremtidens sexdingenoter designes.

Scroll for at læse

I en gammel industribygning lidt uden for Aarhus ligger Danmarks eneste producent af sexlegetøj. Sinful.dk hedder de, og de startede egentlig slet ikke med at designe deres eget legetøj til soveværelset. De startede som en webshop, der solgte produkter fra hele verden.

Men for tre år siden begyndte de at udvikle deres eget sexlegetøj, for som medstifteren Mathilde Mackowski siger:

- Vi solgte de her helt vildt flotte produkter i vildt lækre materialer, og så ligger der en nøgen dame udenpå emballagen og spreder ben. Det kan vi gøre bedre.

Vores mission er at inspirere folk til et bedre sexliv. Og vi følte, at for at gøre det bedst muligt, så var vi også nødt til at gribe ind i selve udviklingen af sexlegetøjet.
Mathilde Mackowski, medstifter af Sinful

Ville ikke sættes i bås
Da Mathilde i 2008 sammen med sin daværende kæreste startede webshoppen, var det, fordi hun var træt af at se på halvlumre sites, der solgte sexlegetøj. Hun havde fået nok af at føle sig sat i bås, når hun besøgte siderne.

Derfor byggede hun en webshop op, hvor alt det lumre var skrællet væk. Ingen nøgne kvinder. Kun fokus på produkterne.

Og det viste sig, at der var mange andre, der havde det ligesom Mathilde, for i dag er hendes virksomhed Nordens største forhandler af sexlegetøj.

Nok er hjemmesiden sober, men mange af de produkter, som Mathilde sælger, er stadig pakket ind på en vulgær måde. Det satte hun sig for tre år siden for at gøre noget ved.

- Vores mission er at inspirere folk til et bedre sexliv. Og vi følte, at for at gøre det bedst muligt, så var vi også nødt til at gribe ind i selve udviklingen af sexlegetøjet. For der er stadigvæk noget med emballage og designs, som kan gøres bedre, siger hun.

Vi skal se os selv i aktion
Inde på sit kontor viser Mathilde en ny produktserie frem, som snart skal lanceres. Smukke lilla silikone-vibratorer, der ligeså godt kunne stå hjemme i vindueskarmen ved siden af Kähler-vasen.

For Mathilde handler det rigtige design af sexlegetøj meget om den følelse, man får, når man finder produktet frem fra skuffen.

- Hvis der er en nøgen dame på emballagen, tror jeg, at man føler sig sat lidt for meget i bås med den person. Nogle vil måske endda tænke: ‘Øv, hvorfor ser jeg ikke sådan ud.’ Hvis vi skal naturliggøre det at bruge sexlegetøj, så har vi brug for at se os selv i aktion med det, siger hun.

Og så er det nødvendigt, at det ikke er noget, vi er flove over at vise frem, forklarer hun.

Derfor har hun gjort med dildoer, vibratorer og glidecreme, som hun gjorde med hjemmesiden. De nøgne mennesker på emballagen er væk, dildoerne ligner ikke peniser, men er kunstfærdige designobjekter, og glidecremerne er sorte og diskrete.

- Vores sexlegetøj skal passe ned i Montana-reolens lille skuffe, og vores glidecremer skal kunne stå på badeværelset eller ligge i natbordsskuffen og ligne en håndcreme frem for en glidecreme, siger hun.

Apple-inspireret sexlegetøj
Ude på lageret er der snart ikke mere plads. Silikone-damenumser, piske, sexdukker og kæmpemæssige dildoer vælter ud over hylderne fra gulv til loft.

Helt anderledes ser det ud i de rum, hvor Sinful designer deres egne produkter. På fine hvide reoler står smagfulde designerdildoer og vibratorer foran deres elegante emballager. En emballage der ligeså godt kunne indeholde en iPhone.

Og det er ikke tilfældigt, fortæller Mathilde.

- Vi sendte en Apple-boks fra en iPhone ned til vores leverandør og sagde, at den skal åbne præcis på den her måde. Det er vigtigt, at der er den millimeter, så man får den der swooop-lyd, siger hun.

Der er ingen tvivl om, at det svenske firma Lelo, som var de første til at lave designer-sexlegetøj, også har kigget til Apple for inspiration, siger hun.
Mathilde Mackowski, medstifter af Sinful

Ifølge Mathilde har hele sexlegetøjsbranchen virkelig lært noget af Apple.

- Vi er mange, der er dybt inspirerede af Apple. Vi kan låne og bruge deres designs hele vejen rundt. Og der er ingen tvivl om, at det svenske firma Lelo, som var de første til at lave designer-sexlegetøj, også har kigget til Apple for inspiration, siger hun.

Silikone redder dagen
Selvom emballage og udseende betyder meget, når det kommer til sexlegetøj, er det, når alt kommer til alt, nødvendigt, at det leverer en orgasme, fortæller Mathilde.

Hun står med en lilla vibrator i hånden og demonstrerer, hvorfor det er vigtigt at bruge det helt rigtige materiale.

- Det her er ‘medical grade’-silikone, og det bruger vi til de fleste af vores produkter. Det der er fantastisk ved sådan en silikone er, at du kan lægge den ned i en balje med varmt vand, og så holder den på varmen. Når du så putter glidecreme på, vil det have følelsen af hud, forklarer hun.

- Hvis du eksempelvis er en kvinde og er sammen med en mand, der er erigeret, så vil han have samme hårdhed og fleksibilitet som silikonen. Derfor bruger vi den til vores dildoer.

Fra protese til dildo
Silikonen til sexlegetøjet kommer oprindeligt fra medicinalindustrien. Egentlig er materialet udviklet til implantater og proteser, men sexlegetøjsbranchen fandt hurtigt ud af, at de kunne bruge det til noget helt andet.

Og i branchen bliver der konstant eksperimenteret med at få silikonen til at føles endnu bedre.

- Vores leverandører afprøver lige nu at øge mængden af luft i silikonen, så det bliver blødere og mere fleksibelt. Så kan det bedre strækkes ligesom vores hud. Og det bouncer mere, siger Mathilde, mens hun viser, hvor bøjelig den nye vibrator er.

- Det er ret interessant, at du med den samme type silikone kan gøre materialet stenhårdt eller fløjlsblødt. Det gør jo, at vi kan bruge det til ret så forskellige produkter.

Hvis du bruger en glas-dildo til at ramme g-punktet, er det meget nemmere at styre, for materialet giver sig ikke ligesom silikone.
Mathilde Mackowski, medstifter af Sinful

Det glatte look
Når Mathilde designer dildoerne helt glatte og i former, der minder mere om nips end sexlegetøj, er det ikke kun, fordi de skal være diskrete. Ujævnheder og blodårer som på en ægte penis er slet ikke nødvendige.

- Følelsen af selve huden, altså folder og sådan noget, er ikke det, folk har behov for. Det er mere konsistensen og fleksibiliteten. Når manden er erigeret, så er det ikke folderne, du mærker. Det er snarere formen på hans penishovede, der kan stimulere dit g-punkt, siger hun.

Frem fra reolen hiver Mathilde en æske. Nede i æsken ligger forskelligt legetøj til at ramme g-punktet. Og lige netop g-punkts-legetøj fungerer faktisk bedst i andre materialer end silikone, forklarer hun.

- Hvis du bruger en glas-dildo til at ramme g-punktet, er det meget nemmere at styre, for materialet giver sig ikke ligesom silikone. Og så har glas en høj varmekapacitet, så det holder sig varmt og rart længe.

Dybe vibrationer
For at designe en god vibrator skal der mere til end det rigtige materiale. Det er vigtigt, at den lille elektromotor inde i vibratoren laver de helt rigtige vibrationer. Og der kan, ifølge Mathilde, være stor forskel på motorerne.

- Der findes forskellige typer vibrationer - nogle er mere dybe og andre er spidse. De fleste vil gerne have den dybe vibration, for den spidse kan give en brændende fornemmelse, siger hun.

Mathilde tænder for den lilla vibrator, der giver en dyb, summende og diskret lyd fra sig.

- Den giver sådan en rystende fornemmelse - ligesom når man bevæger en finger frem og tilbage. Og det føles rigtigt godt, forklarer hun.

Hun har nemlig testet den selv.

Flere af vores medarbejdere siger simpelthen bare: ‘Ej, jeg vil helt vildt gerne være med til at teste ting.’
Mathilde Mackowski, medstifter af Sinful

Med hjem under dynen
Inden der lanceres nyt sexlegetøj, skal det testes. Grundigt. For hvordan ved man, om valg af materialer, motor og form føles godt, før man har prøvet det, griner Mathilde.

Flere af Mathildes kolleger tester hellere end gerne legetøjet derhjemme.

- Flere af vores medarbejdere siger simpelthen bare: ‘Ej, jeg vil helt vildt gerne være med til at teste ting.’ På den måde har vi efterhånden fået specialister på forskellige områder. Herreprodukter er der en, der tester. Kvindeprodukter nogle andre. Og så har vi en, hun tester alt legetøj til par.

Den lilla vibratorserie på Mathildes bord er blevet testet ad flere omgange. Knapper er blevet flyttet, forskellige materialer er blevet kørt igennem, og formen er blevet ændret en smule, så den føles helt rigtigt.

- Omkring ti testpersoner har prøvet de forskellige prototyper af. Så vi fik afstøbninger fløjet frem og tilbage fra Kina. Men nu er den klar. Nu føles den fantastisk, siger hun.

Mere normalt med sexlegetøj
De fleste ville måske have det lidt mærkeligt med at gå ind til chefen og fortælle, hvordan de bare fik den bedste orgasme i går aftes. Men sådan er det ikke hos Sinful. Her taler man helt åbent om den slags ting.

Og virksomheden afspejler måske meget godt udviklingen ude i samfundet. Ifølge Astrid Ditte Højgaard, ledende overlæge ved Sexologisk Klinik på Aalborg Universitetshospital, er det blevet langt mere acceptabelt at se porno og bruge sexlegetøj.

- Det er blevet mere legitimt, fordi kvinderne også ser det, siger hun.

Og det er bare et spørgsmål om tid, før sexlegetøjet finder vej ud i helt almindelige butikker, forudser hun.

- En veninde sendte et billede fra et varehus i Berlin, hvor dildoerne ligger lige ved siden af lingeriet.

I Japan er du jo en wussmeister, hvis du ikke fortæller, hvornår du sidst har onaneret.
MATHILDE MACKOWSKI, MEDSTIFTER AF SINFUL

Praler af onani
Går du og håber på, at du kan købe en smagfuldt sexlegetøj til mænd i Magasin, så kommer du nok til at vente længe. For selvom Mathilde sælger rigtig meget sexlegetøj til mænd, så foregår det i tavshed. Sexlegetøj til mænd kommer nok ikke i almindelige butikker lige foreløbigt, forklarer hun.

- Der bliver solgt rigtig meget til mænd, men der bliver ikke snakket om det. Mænd siger ikke til hinanden, at de har en Fleshlight derhjemme.

Mathilde mener, at danske mænd kunne lære noget af japanerne. Her praler mændene ligefrem af deres evner ud i onaniens kunst.

- I Japan er du jo en wussmeister, hvis du ikke fortæller, hvornår du sidst har onaneret. Der skal du dele historier med dine kammerater om onani. Det er derfor et af de største onanibrands til mænd er fra Japan, siger hun.

- På en eller anden måde kunne vi lære lidt af dem. Prøv at tænke på hvis det var lige så acceptabelt i Danmark.

Dildoer i Brugsen
I USA er Walmart begyndt at sælge dildoer og vibratorer. Og det samme er stormagasiner i Holland og Tyskland. Og Mathilde tror på, at det store folkelige gennembrud kommer til Danmark næste år.

- Det vil undre mig meget hvis ikke, det kommer. Vi vil i hvert fald prøve næste år, siger hun.

Om de lilla dildoer og vibratorer lander i Magasin, Salling eller Brugsen, det vil tiden vise.

- Jeg tror, at for Magasin, Salling og Illum det vil være fuldstændig oplagt at sælge vores produkter, slutter hun.

Credit


Tekst og foto: Jeppe Kyhne Knudsen