KarriereKanonen 2005

For fjerde år i træk får seks nye håbefuld og dansksyngende navne chancen ved hver især at få to af deres hjemmestrikkede sange i rotation på henholdsvis P3 og P4.

Karrierekanonen er et DR initiativ, der er sat i gang for at sætte ekstra fokus på den danske, rytmiske musik og give chancen til endnu ukendte danske musikere, der "kan noget med det danske sprog". Blandt de navne, som tidligere har deltaget i KarriereKanonen er Tue West, Johnny Deluxe og Monopol.

Sticky

Sticky har den dogmeregel, at når musikken er klar, og der skal sang på, så er der ti minutter til at få teksten klar. Det afføder de spøjse tekster, som definerer Stickys tekstunivers.

Læs mere

 
Jung og Lübbers

"En god popsang har krav på en tekst med indhold, så den samlede oplevelse forstærkes". Jung og Lübbers håber at blive en del af den tendens som dansksproget musik i øjeblikket repræsenterer.

Læs mere

Organiseret Riminalitet

Organiseret Riminalitet har en anden måde at angribe rap-musik på end tidens mere kendte hiphop-navne. Der bliver lagt vægt på humor, glimt i øjet og en sammenhæng igennem hvert nummer.

Læs mere

 
Indenrigs

Indenrigs' musik tager afsæt i den dansksprogede soul/pop tradition, og udgangspunktet er den gode melodi. Sangene er enkle men vekommende og handler om hverdagens små eventyr.

Læs mere

Magtens Korridorer

Magtens Korridorer siger om sig selv: "Vi ville ønske, vi kunne finde på et smart, catchy og moderne ord for Magtens Korridorers stil, men det er altså bare rock – med lidt punk".

Læs mere

 
Marie Key Band

Genremæssigt læner Marie Key Band sig op ad den moderne troubadour-stil hvor teksterne er i fokus. Det er humoristiske og intelligente tekster om hver-dagens små og store problemer.

Læs mere

 
KK 2005-sange
Tidligere KarriereKanoner
Her finder du tidligere års KarriereKanoner
Vidste du...
'Du gir mig sukkerknald på dit teaktræsbord', lød omkvædet i en sang, der blev spillet ofte på P3 i løbet af sommeren 2004. Det var ’Stor Dreng’ med duoen Hystereo, fra KarriereKanonen.
CD udgivelser
KarriereKanonen 2004
KarriereKanonen 2003
KarriereKanonen 2002
dr.dk's musiksite
P3
P4