Da Kevin Ligaard Szórádi, der dengang hed Marianne Ligaard Jakobsen, var fem og et halvt år, blev han adopteret til Danmark fra Ungarn.

Han voksede op i den lille by Lunderskov i Jylland, hvor han havde en tryg og kærlig barndom.

Men noget nagede ham alligevel - han manglede hele sandheden om de første år af sit liv.

31-årige Kevin Ligaard Szórádi ønskede blandt andet at få svar på, hvorfor han blev tvangsfjernet fra sine forældre, da han kun var to måneder gammel, hvorfor han var på hospitalet i over et år, inden han kom på børnehjem, og hvorfor han har et ar på sin ankel.

I programmet Sporløs på DR1 forsøger han at finde svar, og da optagelserne blev lavet, var han stadig Marianne Ligaard Jakobsen. Hans rejse tilbage til sin fortid foregår derfor som kvinde, og barndomsminder, gamle papirer og beretninger i programmet handler alle om en pige, der blev født i Ungarn og voksede op i Danmark.

- Det er nogle barske vilkår, mine forældre har levet under. Og jeg fik bekræftet, at jeg er glad for, at jeg kom væk og fik et liv et trygt sted, siger han.

- Det var super rart at få nogle svar og finde ud af, at jeg har familie i Ungarn. Det var vigtigt for mig. Der var mange spørgsmål, der rendte rundt i hovedet.

Svære oplysninger om opvæksten

I Ungarn får Sporløs-holdet udleveret en række papirer fra Kevins tid på hospitalet, efter han blev tvangsfjernet.

I papirerne stod der, at han blev slået og havde brækket lårbenet, da han blev taget fra sine forældre.

I Ungarn fik Kevin Ligaard Szórádi mulighed for at se hans journaler, fra han var indlagt på hospitalet efter sin tvangsfjernelse. Der stod blandt andet, at han var blevet slået og havde brækket sit lår. (Foto: DR)

- Det sværeste var, at jeg fik at vide, at jeg var blevet slået af min far. Lige siden har jeg haft det ret dårligt med det. Jeg troede, at jeg sagtens kunne klare det hele i strakt arm, men det var sværere, end jeg lige troede, siger han og uddyber:

- I bund og grund vidste jeg godt, at forholdene ikke havde været gode. Og at det ville blive ubehageligt at få svarene. Men jeg havde ikke regnet med, at jeg ville blive så ramt. Som regel er jeg en stærk person, der kan klare rigtig meget.

Klik på play.

Men selvom han får svar på en række spørgsmål på turen, så savner han stadig nogle oplysninger om, hvorfor det skete.

- Jeg har ikke fået nok svar. Jeg vil gerne vide mere, om mine forældres situation dengang. Min mor vil ikke tale om det. Hun var indelukket og flov, da jeg mødte hende, hvilket jeg godt kan forstå. Og jeg kan heller ikke bære nag resten af mit liv. Det er vigtigt, at man ikke skal have det dårligt hele tiden, siger han.

På rejsen til Ungarn fik Kevin Ligaard Szórádi at vide, at hans far var død fire år tidligere. Han fortæller, at han ikke tog det så tungt.

- Det var ikke så hårdt at få at vide. Når jeg er blevet mishandlet af ham, har jeg ikke samme følelser. På turen var jeg bare glad for at møde mine søskende og mor, forklarer han.

Overskud til at springe ud som mand

Hans medvirken i Sporløs og søgen efter sandheden fik sat punktum i et kapitel i Kevin Ligaard Szórádis liv, som har fyldt meget. Men det har også givet overskud til at påbegynde et andet vigtigt kapitel.

- Jeg har haft to kæmpe tanker, som har fyldt meget i mit hoved, siger han.

- Det er min barndom, og så det med, at jeg er transkønnet. Da jeg havde mødt min familie på turen, havde jeg overskud til at tage det næste skridt.

For godt en uge siden sprang Kevin Ligaard Szórádis ud som transkønnet, og han lagde definitivt Marianne Ligaard Jakobsen bag sig. Den besked var en af de sværeste at give til sin danske mor og familie, fortæller Kevin Ligaard Szórádis.

- I har ikke adopteret en pige, I har faktisk adopteret en dreng.

- Men min familie har nok altid vidst det. Vi skændtes hver eneste gang, vi skulle finde tøj sammen. Og jeg har altid haft kort hår, fortæller han.

Kevin Ligaard Szórádi som 6-årig. Det er kort tid efter, at han kom til Danmark. (© Kevin Ligaard Szórádi)

Kevin Ligaard Szórádis har altid følt sig utilpas som pige, og omgivelserne har altid troet, at han var en dreng på grund af hans udseende.

- Jeg har altid haft problemer med at gå på dametoilettet, fordi jeg fik mærkelige blikke fra pigerne, siger han.

Med støtte fra kæresten Emilie, som også pressede på for, at han skulle springe ud, er han nu påbegyndt et forløb hos en offentlig sexologisk klinik. Han regner med, at han har fået fjernet sine bryster og har været i hormonbehandling i mindst to år, inden han er 35 år.

Tre brødre og en søster rigere - men hvad synes de om transkønnede?

På rejsen til Ungarn blev Kevin Ligaard Szórádis beriget med fire søskende - tre brødre og en søster.

Der stod i adoptionspapirerne, at han var enebarn, så han havde ikke regnet med, at han lige pludselig skulle stå over for en stor søskendeflok.

- Det er fedt at kunne sige, at jeg har søskende. Når jeg står sammen med folk, og de taler om deres søskende, så kan jeg være med. Men det er ærgerligt, at de bor i Ungarn, fordi jeg føler, at vi kan rigtig godt sammen, og jeg tror vi kunne få et tæt forhold, siger han.

Klik på play.

Siden programmet blev optaget har de holdt kontakten. Sproget er en barriere, men Kevin Ligaard Szórádis fortæller, at de sender mange billeder til hinanden, og når hans bror er på arbejde, er der et par kollegaer der kan engelsk og hjælpe med at oversætte.

Kevin Ligaard Szórádi møder sin ene storebror for første gang. (Foto: DR)

Han kommunikerer også med sin ungarske familie via Facebook, og herinde har de siden sidste uge ikke længere været Facebook-venner med Marianne Ligaard Jakobsen. I stedet er de venner med et familiemedlem, der nu hedder Kevin Ligaard Szórádi på Facebook. Familien har ikke reageret på navneskiftet, og han har ikke fortalt dem om den nye situation.

- Jeg tror, at de bliver forargede. Jeg vil ikke forvente noget, fordi så bliver jeg bare skuffet, siger Kevin Ligaard Szórádi.

I Ungarn har homoseksuelle siden 2009 kunne blive registreret som partnere, men der er stadig problemer med diskrimination af seksuelle minoritetsgrupper og transkønnede. Sidste år blokerede den ungarnske regering eksempelvis vedtagelsen af et EU-tiltag, der skulle give yderligere rettigheder til homo- og transseksuelle personer.

Kevin Ligaard Szórádi sammen med sin ungarnske familie (Foto: DR)

- Hvis min familie dernede reagerer voldsomt, kan jeg ikke gøre noget ved det, siger Kevin Ligaard Szórádi.

- Hvis de afbryder forbindelsen til mig, så er det fordi, de ikke kan respektere mig, som jeg er. Hvis de ikke længere kan lide synet af mig, kan jeg ikke gøre noget ved det.

Kevin Ligaard Szórádi har planer om at informere sin familie i Ungarn med hjælp fra kammeraten Josef, som bor i Danmark. Han taler ungarsk og skal overlevere nyheden via telefon.

Kevin Ligaard Szórádi vil rigtig gerne tilbage til Ungarn og besøge sine søskende og mor. Han har planer om at gøre det næste år, når økonomien rækker til det - og hvis familien har accepteret ham som transkønnet.

Du kan se Sporløs på DR1 her.