5 gode råd: Undgå dit barn kommer til skade på skiferien

Træn hjemmefra og vælg et børnevenligt skiområde, lyder nogle af rådene.

Man kan ikke gardere sig mod skiskader, men som forælder kan man gøre sit til at undgå, at ens barn bliver skadet. (© Getty Images)

Hvert år kommer flere tusinde danskere til skade under skiferien med eksempelvis ledskader eller brækkede ben og arme.

Og omkring hver tiende skiskade rammer et barn ifølge forsikringsselskabet Europæiske ERV.

Forsikringsselskabet har derfor lavet en liste over fem gode råd til forældre, der rejser på skiferie med børn.

Fem gode råd

  • Vælg det rigtige skiområde, der passer til familien. Tjek, om der er børneegnede pister og faciliteter på skisportsstedet med grønne og lyseblå begynderbakker og mindst én børnevenlig lift.

  • Forbered børn og voksne hjemmefra ved at være i god form. Gode muskler giver større kontrol og dermed sikkerhed. Og så er det bare ikke sjovt at være godt øm og træt efter den første dag. Husk også arme og skuldre.

  • Vælg en skiskole med dansktalende undervisere. Hvis man ikke forstår sproget, kan det være svært at få den rigtige motivation og teknik fra begyndelsen og dermed større sikkerhed. Skiskole handler ikke kun om teknik, men også om sikkerhed og forholdsregler ved uheld.

  • Husk skihjelm og gerne et rygskjold – og husk godt og varmt tøj i tre lag.

  • Afsæt gerne god tid med butikspersonalet ved leje eller køb af ski til børnene. De er som regel dygtige til at rådgive og være med i udvælgelsesprocessen, fordi de selv er meget habile skiløbere. En uskreven regel er, at skiene ikke må være for lange, da kortere ski giver større sikkerhed. Sørg for at støvlerne passer, og at bindingerne fungerer, som de skal. Vej evt. dit barn hjemmefra, så du kan indstille bindingerne helt korrekt. Vælg gerne nogle tidspunkter, hvor ski-butikken ikke er fyldt med kunder. Det kan virke uoverskueligt for de mindste at skulle forholde sig til en masse gear og udstyr, når der samtidig er køer og fortravlede voksne.

Facebook
Twitter