60.000 børn bager for at gøre en forskel

Der bliver bagt - sikkert også smagt - til den store guldmedalje, når 60.000 bager i en god sags tjeneste.

(© Børns Vilkår)

60.000 børn fra Skagen til Gedser svinger med kagerullen og slår i bolledejen i dag i anledning af Bag for en Sag - Børns Vilkårs årlige indsamlingsbegivenhed.

Konceptet for indsamlingen er ganske enkelt: Børn i institutioner bager, sælger bagværket til forældre og bedsteforældre og skænker overskuddet til Børns Vilkårs BørneTelefon. På den måde hjælper de andre børn, der har det svært.

- Det er dejligt, at så mange støtter op om dagen, som samtidig er med til at give børnene en bevidsthed om, at nogle børn i Danmark har brug for hjælp, og at de faktisk kan være med til at hjælpe dem, siger Rasmus Kjeldahl, der er direktør i Børns Vilkår.

Det er så rart at gøre en forskel

Og der er meget mere at hente i projekt Bag for en Sag end kager og købmandskab. Det er helt grundlæggende sundt for børn at være med til at hjælpe andre børn, siger familiepsykolog Ulla Dyrløv, der også er kendt fra programmerne Ingen styr på ungerne:

- Helt generelt er det at gøre en forskel for andre en rigtig rart ting. Især for børn, fordi det er så sjældent, at de får muligheden for det.

- Det giver samtidig en anledning til at tale med børnene om taknemmelighed for det, de selv har i deres liv. Og en anledning til at tale om, at der findes børn, som har nogle meget svære livsvilkår.

BørneTelefonen hjælper børn med kærestesorger, bekymringer om venskaber, drillerier og mobning, og sidste år indbragte indsamlingen 1,1 million kroner.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter