Biograf, flyvetur, svømmehal - 'Fattige' Niels overdynges med gaver fra seere

Seeren Lonni Piilgaard begyndte tirsdag en indsamling på Facebook efter at have set ulighedsprogrammet 'En vej - to verdener' på DR1. Familien er meget taknemmelige, siger de.

Niels fra 'En vej - to verdener' er trods trange kår næsten altid glad. Det har gjort indtryk på seerne, der nu sender legetøj og oplevelser til den 6-årige dreng.

Henning, Malene og deres søn Niels på 6 år bor på den fattige side af den vej, der opdeler Brabrand i to verdener.

I DR1-programmet 'En vej - to verdener' får seerne et indblik i den lille families hverdag, og oplever, hvordan familiens økonomiske situation begrænser dem. Begge forældre har været ramt af blodpropper, så faren er på førtidspension, og moren har et flexjob.

I første program bekymrer det især familien, at Niels ikke har sit eget værelse i den lille lejlighed i Brabrand. Det er tydeligt, at familien ikke har mange penge, men det står lige så klart, at der er masser af kærlighed og omsorg mellem dem.

Og det er gået lige i hjertet hos en af seerne.

- Familiens historie ramte mig, fordi det netop er det nærvær, som så mange familier savner i dag, siger Lonni Piilgaard fra Aarhus.

- Niels og hans forældre har rørt noget i folk. Måske fordi det er sådan et vigtigt perspektiv, at vi ikke kun kan være rige på økonomi. Vi kan være meget rige på kærlighed også.

Da hun havde set anden udgave program, loggede hun på Facebook og skrev:

- Søde Niels fortjener en pakkekalender på 12 pakker. Så han en gang om mdr får en oplevelse. Hvem er med?

Lonni Piilgaard var en af de seerne, som blev ramt i hjertet af familien på den fattige side af Hejredalsvej i Brabrand. (Foto: Sabrina Uldbæk Skjødt Web og Mobil)

Indsamlingen er gået over al forventning

- Det har rørt mig, at folk så gerne vil bruge deres tid og penge på at hjælpe med indsamlingen, siger hun.

- Der er samlet alt ind fra gavekort til legetøj, en tur i biografen, svømmehal med pomfritter, Legoland, Tivoli Friheden, årskort til Naturhistorisk Museum og en middag for fire med alt betalt på restaurant Zorba i Aarhus.

Og en tur i den nye vandflyver, der fremover skal flyve mellem Aarhus og København, samt et møde med piloten, når Nordic Seaplanes åbner ruten.

Lonni Piilgaard fortsætter indsamlingen indtil slutningen af næste uge. Og så pakker hun det hele ind og tager ud til familien med det.

- Jeg har tænk mig at pakke tingene ind hver for sig. På den måde kan Niels og hans forældre åbne en pakke om måneden og så få spredt alle de her hyggelige ting ud over en længere periode. Men det er dem, der bestemmer, hvordan de vil gøre det, siger hun.

- Man kan kun være taknemmelig

Hos familien i Brabrand er Niels' mor, Malene Fiil Nielsen, overvældet over den positive opmærksomhed.

- Det kan man da kun være taknemmelig for. Niels er en sød og glad dreng, og hvis der er nogen, der vil gøre noget godt for ham, så er det bare godt, fortæller Malene Fiil Nielsen.

De har fået mange pæne kommentarerer med på vejen efter deres deltagelse i programmet - både på Facebook og i virkeligheden.

- Vi er blevet stoppet både i Bazar West og i City West (indkøbscentre i Aarhus, red.) af folk, der ville sige, at vi gør det rigtig godt. Det har været meget overraskende, men også meget positivt, siger hun.

Hun fortæller, at hun bliver kontaktet af rigtig mange, der gerne vil give Niels gaver.

- De vil give ham gavekort til Fætter BR eller spørge, hvornår han har fødselsdag, så de kan sende ham en gave. I går skrev jeg med 5-6 stykker.

Det var især Facebook-klippet herunder, der satte gang i indsamlingen, i tråden under videoen. Niels' far Henning laver sjov med sin søn - og sønnen kommer med et både sødt og kvikt svar: