BREVKASSE Min 10-årige søn pjækker fra skole

Jeg skal kæmpe med ham for at få ham til at lave sine skoleting, forklarer moderen.

Det går ikke, svarer sundhedsplejerske Else Guldager. Du må have hjælp til at løse situationen. (Foto: Mads Kirkegaard © COLOURBOX)

"Jeg skriver til jer, fordi jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre mere.

Jeg har en dejlig dreng på ti år, som går i 3 klasse. Han er dygtig og kan sine ting, men har siden børnehaveklassen været skoletræt. Nu går han i 3 klasse, og det er værre end nogen sinde før..

Han pjækker fra timerne ved at opholde sig andre steder på skolen med sin mobil eller andre drenge fra klassen, som han let bliver påvirket af. Hans lærer og jeg har snart gjort alt for at få ham tilbage i klassen igen.

Jeg tager med ham i skole en gang i mellem, og da er han med hele tiden, men jeg skal kæmpe med ham for at få ham til at lave skoleting og forstår det ikke, fordi han er virkelig dygtig.

Hvad skal jeg gøre?"

SVAR:

Det går ikke. Du har helt ret i, at din søn skal have det godt i skolen og være glad for undervisningen.

Hvad siger han selv om det? Det kan lyde til, at udfordringerne med det rent skolemæssige godt kunne være bedre.

Gå videre med sagen

Jeg synes, du må drøfte det med de lærere, som han har. Hvis de ikke kan finde på, hvad de skal gøre, så må du bede om, at de taler med pædagogisk- psykologisk rådgivning om det. For I må finde en tilfredsstillende skolegang for din søn.

Du kan også henvende dig til den åbne rådgivning (sådan én skal alle kommuner have målrettet at kunne give forældre råd og vejledning).

For du har behov for nogle at tale med om de udfordringer, I har.

Held og lykke med det.

Bedste hilsner

Else Guldager

Sundhedsplejerske ph.d.

Facebook
Twitter