Brug næsen - når du bruger vådservietter

Er vådservietter en god ide? Og hvor længe kan de egentlig holde sig, når pakken er åbnet? Læs sundhedsplejerskens svar.

(© DR)

Vådservietter er fast inventar i mange hjem. I særdeleshed i småbørnshjem, for så har man dem lige ved hånden, når der skal skiftes ble, og de ligger selvfølgelig også helt permanent i tur-rygsækken.

Men er det en god ide at bruge vådservietter, og hvor længe kan de egentlig holde sig efter åbning, spørger flere brugere.

Både en bruger, der selv benytter vådservietter til personlig hygiejne og en delefar, der kun har børnene hver anden uge - derfor kommer vådservietterne jo til at ligge i en åben pakke i længere tid.

Vi sender spørgsmålet videre til sundhedsplejerske Else Guldager, der er ekspert på Lev Nu på børneområdet. Og hun svarer:

Brug næsen

Du kan godt bruge vådservietter til personlig pleje. Selvfølgelig bliver det, der er i servietterne, siddende på huden, indtil det bliver vasket af eller "slidt af". Derfor er det en god ide at bruge Svane-mærkede servietter, som vil indeholde færrest sundhedsskadelige stoffer.

Det samme gør sig naturligvis gældende, hvis man bruger vådservietterne til barnenumser. Men de er jo praktiske i en snæver vending.

Men har man vand og eventuelt også sæbe til sin rådighed, samt noget at tørre med (det kan være en tør vaskeklud), så er det billigere og føles måske også mere behageligt, fordi huden bliver tørret af.

Du kan se på datomærkningen, hvor længe servietterne kan holde sig. Og så kan du i øvrigt se på servietterne - om de virker indtørrede (pakken skal lukkes godt efter brug) - og bruge næsen - om de lugter som de skal.

/Lev Nu/

Facebook
Twitter