Claus Meyer flyttede familien til New York: I begyndelsen græd pigerne

For to år siden flyttede Claus Meyer og familie til New York, fordi han skulle åbne restaurant. Det var en meget stor omvæltning for hans døtre.

Det var drømmen om at åbne en restaurant i New York, der drev kokken og gastronomisk iværksætter, Claus Meyer, til den amerikanske metropol for lidt mere end to år siden.

Men som bekendt var det ikke bare en drøm, han skulle udleve alene. Hans kone Christina og deres tre døtre, Elvira på 20 år, Viola på 14 år og Augusta på 12 år, fulgte også med.

Og især for børnene var det i begyndelsen svært at vænne sig til nyt land, ny skole - en helt ny tilværelse.

Claus Meyer i New York

Claus Meyer åbnede sidste år restaurant og madhal i Gran Central Station i New York. Siden han og familien flyttede til byen er det blevet til hele seks nye restaurant-projekter derovre.

Se Claus Meyer og hans døtre, Viola og Augusta, i interview i Aftenshowet.

- Som familie ved jeg ikke, om vi har lige så meget tid sammen, som vi havde før. Til gengæld er vi nok mere intenst sammen nu, end vi var, før vi flyttede derover. Når man er fem mennesker i en helt fremme verden, så oplever man tingene stærkere, og man diskuterer tingene på en helt anden måde, fordi det hele er så fremmed for én, siger Claus Meyer.

En ny måde at være sammen på

Hen ad vejen oplevede pigerne, at det blev en helt ny måde at være sammen på, da de var flyttet til New York.

- Jeg synes, vi søstre er blevet tættere, fordi vi i begyndelsen ikke havde så mange venner, så vi blev nødt til at være mere sammen, forklarer 12-årige Augusta, og hun siger videre:

- Men vi er ikke blevet så meget tættere med min far, for han har skulle arbejde ret meget i et helt nyt miljø.

Hendes storesøster,Viola, supplerer:

- Det gode er, at han stadig laver mad til os hver aften. Men mine forældre har jo deres voksen-arbejde, mens vi går i skole – så derfor har vi alle sammen brug for noget tid sammen om aftenen. Så ser vi lidt tv, drikker te og snakker sammen, det er ligesom den hygge, vi har brug for i det travle liv.

Selvom Claus Meyer sjældent når at se ret meget med, når de sætter sig foran fjernsynet. Herunder fortæller lillesøster Augusta nemlig, hvad der som regel sker herefter:

Når far ser fjernsyn

Skolen var en omvæltning

Ifølge både pigerne og deres far var den sværeste omvæltning at komme fra en dansk til en amerikansk skole:

- I dag er vi blevet meget mere vant til det amerikanske skolesystem. Man hele tiden udfordret, de amerikanske elever har også en helt anden arbejdsmoral, for alle vil hele tiden være dem, der stiger til tops, og de fokuserer meget på karakterer. Det kan være både stressende og overvældende nogle gange, men vi lærer rigtigt meget, forklarer Viola.

Og familien er netop blevet enig om at snuppe endnu et år derovre.

- Det er et meget travlt liv i New York. Mine venner er meget rastløse, der skal hele tiden ske noget nyt. Jeg kan godt savne den danske hygge og være sammen med mine danske venner, siger 14-årige Viola, der alligevel glæder sig til at nå at opleve mere af byen i det kommende år - ikke mindst maden i blandt andet Chinatown - før familien vender hjem igen.

Claus Meyer er helt sikker på, at efter endnu et år så er det også slut – familien vender helt sikkert tilbage til Danmark igen.