Dansk fødselsapp redder liv i u-landene

En dansk-udviklet fødsels-app hjælper jordmødre i udviklingslande ved komplicerede fødsler.

Safe Deliver App har fået stor udbredelse i Etiopien og skal nu rulles ud på tværs af Afrika og Sydøstasien.

I mange mindre udviklede lande er en fødsel en farlig og kompliceret affære, der i værste fald kan betyde døden for mor og barn. Ofte kunne dødsfaldene undgås, hvis kvinden havde fået kvalificeret hjælp.

Og nu er den hjælp faktisk ved hånden i form af den danske Safe Deliver App, der har vist så imponerende resultater, at den er blevet udvalgt til en af de ti mest innovative app's inden for forbedring af kvinders globale sundhed. Senere i dag bliver den præsenteret på kvinde-konferencen Women Deliver i Bella Centeret i København.

Videoer og animationer hjælper

Safe deliver App viser ved hjælp af videoer og animationer, hvad man skal gøre, hvis den fødende kvinde har fx. blødninger eller andre komplikationer i forbindelse med fødslen.

Safe Delivery App er udviklet af den danske NGO Maternity Foundation i samarbejde med Københavns Universitet og Syddansk Universitet og direktør Anna Frellsen er stolt og glæder sig over potentialet:

- App'en har allerede vist rigtig gode resultater i Etiopien, og vi glæder os over, at den nu rulles ud på tværs af Afrika og Sydøstasien.

Facebook
Twitter