DIN MENING Hvordan får du kvalitetstid med familien?

For mange børnefamilier er det en udfordring at få tid til at være sammen på den gode måde. Hvad gør du?

Pligter før belønning. Hos familien Thejn på Frederiksberg evalueres 16-årige Viktors indsats på et whiteboard, inden lommepengene kommer til udbetaling.

Mange af Danmarks 772.000 børnefamilier kæmper dagligt med at nå igennem bunken af pligter og gøremål og nå frem til belønningen: kvalitetstid med hinanden.

​Stram styring af pligter

Hos familien Thejn på Frederiksberg har forældrene Thomas og Helle Thejn indført en stram styring af pligter og belønninger. Fx får 16-årige Viktor først udbetalt lommepenge, når hans hjemlige indsats er evalueret på et whiteboard.

- Den form for lommepenge, vi har herhjemme, er resultatpenge. Det vil sige, at hvis man ikke laver sine opgaver, så får man et minus. Hver dag har sin værdi, siger Viktor Thejn.

Børnefri zone

Hos familien Thejn, der er en sammen er kvalitetstid ikke kun noget, familien har sammen. Det er også noget, som mor og far har sammen. Derfor har forældrene indført en børnefri zone i en del af huset.

- Vi har et frirum, hvor vi ved, at nu er det Thomas og Helle-tid. Børnene ved, at det er vores tid, og at vi har brug for den. Det vigtigste for at få en sammenbragt familie til at fungere er, at de voksne fungerer, siger Helle Thejn.

Hvad gør du?

​I udsendelsen ”Familien Danmark i forandring”, der sendes onsdag den 14. januar klokken 21.00 på DR1, kan du møde familien Thejn, der fortæller, hvad de gør for at få hverdagen til at køre på skinner, så de kan tilbringe kvalitetstid sammen.

Men hvordan skaber du kvalitetstid med familie og partner? Har du indført stram styring som familien Thejn, eller kører du en mere løs stil, hvor opgaver og pligter må vente, til du har hygget færdig?

Kom med dit input i debatten herunder.

Facebook
Twitter