Efter 'Lægen flyttede ind' har Maria tabt sig fem kilo

Efter at Læge Charlotte Bøving flyttede ind hos Maria og hendes familie, har hun tabt sig og fået mod på mere.

Maria og hendes familie har fortsat de gode vaner, efter læge Charlotte Bøving gennem seks uger lærte dem om sund livsstil. (Foto: Strong Productions © Type 2)

Det kunne være sjovt at se, hvad der sker, når man optager et tv-program? Det var 14-årige Marias første tanke, da hun talte med sin mor om at melde sig til tredje sæson af ’Lægen flytter ind’. Da familien kom med i programmet, steg Marias forventninger til, hvad hun kunne opnå.

Maria tabte 1,7 kg på seks uger, men hun havde håbet på at se et endnu bedre resultat.

- Jeg synes, det har været en rigtig god oplevelse at være med i programmet, og Charlotte har været med til at motivere mig. Alligevel synes jeg, at jeg manglede endnu mere hjælp til kost og træning, siger Maria.

Fordi hun havde mod på mere, kontaktede forældrene en personlig træner og diætist. Han har lavet en kost- og træningsplan til Maria, og nu har hun i alt tabt sig 5 kg.

Daniel Dasic, Marias far, understreger, at familien ikke er skuffede over Marias vægttab i løbet af de seks uger optagelserne til ’Lægen flytter ind’ stod på.

- Charlotte fik os til at forstå, at det er en langvarig livsstilsændring, vi har taget hul på og ikke bare en slankekur. Jeg kan se og mærke på Maria, at Charlotte fik motiveret hende, og nu klør Maria selv på med træning og kost, siger Daniel.

Hele familien er involveret

Daniel fortæller, at det ikke kun var Maria, der havde brug for at se realiteterne i øjnene:

- Det har været svært for mig at indse, hvor slemt det stod til med min egen datters vægt. Jeg har været rigtig bekymret for, om hun var i fare for at få diabetes eller andre livsstilssygdomme? Jeg græd faktisk i ti minutter første gang, jeg blev interviewet, fordi jeg fandt ud af, hvor meget det fyldte hos mig.

Charlotte har skubbet til familiens rutiner, og det har ifølge Daniel ændret deres hverdag:

- Før i tiden var det ikke til drive Maria op eller ud, men Charlottes ord gik rent ind hos hende. Siden da har Maria spist ved alle måltider, spist sundere, og hun tager på eget initiativ afsted til træning og dans.

Han er selv blevet inspireret til lave bedre og mere spændende mad til Maria og hendes tre søstre. Det har også været en stor gevinst for familien, at de er blevet mere aktive sammen.

- Vi går ture, leger dåseskjul eller stikbold og er mere sociale, end vi var før. Det har ændret dynamikken i vores familie, at vi hygger os mere sammen, fortæller han.

Godt med en udenforstående

Daniel er taknemmelig for, at netop deres familie har fået hjælp, og håber, at deres erfaringer kan gavne andre:

- Det kan være en rigtig god idé at få hjælp fra en udenforstående. For eksempel en personlig træner, skolepsykologen, en læge eller en anden, som dit barn vil lytte til. Det har en større effekt, når det ikke kommer fra forældrene – i hvert fald hvis du har en teenager!

Oplevelsen med Charlotte og holdet bag ’Lægen flytter ind’ skilte sig også ud i forhold til, hvad Maria tidligere har oplevet. Denne gang følte hun, at hun blev hørt:

- De var alle sammen rigtig søde og gode til at forklare alt, der skete. Da Charlotte lavede sit lægetjek på mig, synes jeg også, at det var okay, for det var helt anderledes end hvad jeg ellers har prøvet. Hun snakkede rent faktisk med mig og ikke kun med mine forældre, siger Maria.

Facebook
Twitter