Efter lægen flyttede ind: Kamilla holder fast og tror mere på sig selv

To måneder efter ’Lægen flytter ind’ oplever Kamilla stadig gode resultater.

10årige Kamilla fra København holder fast i de sunde vaner, som blev indført i familien med Charlotte Bøvings hjælp. (Foto: Strong Productions © Type 2)

Det er over to måneder siden, at læge Charlotte Bøving lavede det afsluttende sundhedstjek på Kamilla hjemme i familiens lejlighed i København. Kamillas mor, Maria, fortæller, at det kun er gået fremad for familien siden da.

Holder fast i de sunde vaner

Kamilla dyrker stadig masser af motion med Kung Fu træning to gange om ugen, dans en gang om ugen og tre ugentlige løbeture med sin mor.

De to har altså holdt fast i det aktivitetsniveau, de begyndte på under optagelserne til ’Lægen flytter ind’. I forhold til kosten følger mor og datter også stadig Charlotte Bøvings råd:

- Vi har skiftet de store middagstallerkner ud med nogle mindre. Vi har helt droppet hvidt brød og hvid pasta og erstattet det med fuldkornsprodukter. Og så drikker vi stadig et glas vand, før vi spiser aftensmad og endnu et glas vand, mens vi spiser, fortæller Maria.

Vandtricket hjælper ifølge Charlotte Bøving på at give en større mæthedsfornemmelse, hvilket gør det nemmere at nøjes med en enkelt portion.

Kamilla er blevet så god til at huske de nye sunde vaner, at det ind i mellem er datteren, der må minde sin mor om at drikke et glas vand før maden.

- Det er helt klart blevet nemmere for mig at være mor, siger Maria.

Svært at se sin datter være ked af det

Men som man så i programmet, har det ikke altid været sådan.

Da Kamilla startede på et dansehold, under optagelserne til programmet, oplevede hun, at de andre børn grinede af hende og hånede hende for, at hun ikke kunne den dans, de havde lært de foregående gange.

Kamilla blev så ked af det, at hun ikke havde mod på at møde op igen. Og det gjorde ondt på Maria:

- Jeg er selv blevet mobbet som barn og ved godt, hvordan det føles. Kamilla er som regel en rigtig glad pige, men det her knækkede hende fuldstændig, og det var hårdt at se hende udkæmpe den kamp inde i sig selv, fortæller en tydeligt berørt Maria, og fortsætter:

- Nu prøver jeg at hjælpe og støtte hende så meget, jeg kan, så hun ikke oplever det nederlag igen. Før hun fik en makker på Kung Fu holdet, var jeg med til træningen som hendes makker.

- Jeg løber ture på Kastellet med Kamilla og jeg følger hende på cykelturen til skole hver morgen. Og det går rigtig godt på den måde.

Charlotte Bøving fik heldigvis også hjulpet Kamilla med på et nyt dansehold, hvor hun blev modtaget med åbne arme. Hun genvandt lysten til at danse og går fortsat på holdet.

Kamilla og hendes mor har blandt andet lært at drikke vand før og under måltidet, så man kun spiser en portion. (Foto: Strong Productions © Type 2)

Det motiverer, når man kan se resultater

Kamilla og Maria er begyndt at kunne se resultatet af deres store indsats. Kamilla er fortsat med at tabe sig, og hun er blevet rigtig glad for sit udseende.

- Nu er det pludselig meget sjovere at købe nyt tøj, og Kamilla kan se sig i spejlet og sige, at hun ser godt ud. Jeg kan mærke, at hun tror mere på sig selv, og det er det vigtigst at opleve som forælder, siger Maria, der er meget taknemmelig over, at netop de blev castet til programmet:

- Jeg håber, at den ændring, vi har lavet, gør, at Kamilla får nogle lettere teenageår, end jeg selv havde.

Hjælp dit barn

Hvis Maria skal give andre forældre, der står i samme situation som hende selv, et råd med på vejen, er det, at man som forælder skal være bedre til at sige nej og til at støtte sine børn:

- Man skal følge med og engagere sig i sit barns liv. Og man hjælpe dem med at vende de sure pligter til noget sjovt. Vi har forsøgt at lege de sunde vaner ind i hverdagen.

- Løbeturen er bare lidt sjovere, når vi er to om det. Ligesom det er nemmere at sige nej til portion nummer to ved aftensmaden, når jeg heller ingen skal have. Og så er sidegevinsten, at jeg også selv har tabt mig og er kommet i form, slutter Maria.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter