Familierådgiveren: Sådan får du dit barn til at høre efter

Hemmeligheden er at få skabt en god kontakt til dit barn, inden du giver din besked.

Hvor ofte har du ikke hørt dig selv råbe den samme besked igen og igen til dit barn? Mere og mere skingert, fordi han eller hun tilsyneladende overhovedet ikke kan høre, hvad du siger, selvom I står lige ved siden af hinanden.

Det hjælper ikke at råbe højere og højere. I stedet skal du sørge for, at du har kontakt til dit barn, og at dit barn er klar over, at den besked, du skal til at give, er til ham eller hende.

I videoen ovenfor giver familierådgiver Smilla Lynggaard råd til, hvad du gør for at få dit barn til at høre efter, hvad du siger.

  • Familierådgiver Smilla Lynggaard får mange forskellige spørgsmål, når hun har samtaler med forældre i sin klinik. Med baggrund i sin uddannelse, blandt andet som pædagog og i konflikthåndtering, hjælper hun familier på rette vej.

  • På dr.dk/levnu har vi bedt hende lave en række videoer, hvor hun giver gode råd om de temaer, hun oplever, flest forældre bakser med: Stemningen ved aftenbordet, håndtering af både dit barns og din egen vrede, skældud, dårlig samvittighed og flere andre.

  • Du kan også fortælle os, hvad der er svært i din familie eller give os inspiration til emner, vi kunne tage op. Skriv til os her.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter