Familierådgiveren: Sådan håndterer du vrede mod dit barn

Det er helt okay at blive vred på dit barn, bare du handler på vreden med det samme, du mærker den, siger familierådgiver Smilla Lynggaard.

Det kan indimellem være en udfordring at være forælder. Ikke mindst når man skal håndtere vilde raseri-anfald, kræsenhed eller bare få sit barn til at høre efter, når man har gentaget en ting mange gange.

Men det er måske allermest svært at være forælder, når man er kommet til at råbe af sit barn - og måske råbt alt for højt, fordi man nåede at blive rigtig vred.

I videoen ovenfor giver familierådgiver Smilla Lynggaard råd til, hvad du gør, når du bliver rigtig vred på dit barn.

  • Familierådgiver Smilla Lynggaard får mange forskellige spørgsmål, når hun har samtaler med forældre i sin klinik. Med baggrund i sin uddannelse, blandt andet som pædagog og i konflikthåndtering, hjælper hun familier på rette vej.

  • På dr.dk/levnu har vi bedt hende lave en række videoer, hvor hun giver gode råd om de temaer, hun oplever, flest forældre bakser med: Stemningen ved aftenbordet, håndtering af både dit barns og din egen vrede, skældud, dårlig samvittighed og flere andre.

  • Du kan også fortælle os, hvad der er svært i din familie eller give os inspiration til emner, vi kunne tage op. Skriv til os her.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter