Fem gode råd når du vælger lærings-apps

Skolelærer og it-vejleder Mads Remvig giver forældre fem tips til lærings-apps.

(© Colourbox)

Både store og små skolebørn kan have gavn af træne bogstaver, tal og andre former for skolelæring på en tablet derhjemme.

Men der findes et hav af lærings-apps, så det kan være svært at vide, hvad der er skidt og kanel.

Her er fem generelle råd fra Mads Remvig, der står bag sitet skoleapps.com og er lærer og it-vejleder på Parkvejens Skole i Odder.

Hvad vil du træne?

En god lærings-app behøver ikke skulle kunne 100 forskellige ting. Det vigtigste er, at man vælger en app, som er god til lige den indsnævrede del, som man gerne vil træne. Vil du træne gange-stykker i matematik, så vælg en god app til det, der ikke behøver at kunne andet. Vil du træne kreativitet og historiefortælling, så vælg en god app til det, som ikke behøver at lære om bogstaver osv.

Deltag som forældre

Nogle apps er meget lette, og børnene kan klare sig selv. Men andre apps kræver, at børnene bliver sat i gang og får hjælp.

Ikke alt gratis er godt

Ofte koster gode lærings-apps lidt penge. Til gengæld slipper man for ekstra betaling i form af tilkøb inde i appen i langt de fleste lærings-apps. Mange gode lærings-apps kan fås for småpenge set i forhold til, hvor meget læring de giver.

Har begrænset levetid

Fortvivl ikke, hvis dit barn kun bruger et par timer på en app. Nogle apps har en meget begrænset levetid. Men hvis man har gennemført appen og lært det, som man nu skulle, så er målet jo også nået.

Læs om apps inden du køber

Der findes mange forskellige sites med anmeldelser af lærings-apps til børn, heriblandt mit eget skoleapps.com. Det er umuligt at skelne gode og dårlige lærings-apps, før man har prøvet dem, så læs en anmeldelse, inden du spilder tid og penge på elendige apps.

Facebook
Twitter