Fik kejsersnit på direkte TV: Jeg ville gøre det igen

Sille Tejlmann fik foretaget det første live-transmitterede kejsersnit i Danmark nogensinde. Alt gik lige efter bogen, og i dag viste hun og kæresten Phillip Breining lille Sander frem i Aftenshowet.

Sille Tejlmann og Phillip Breining er blevet forældre på en lidt anderledes måde.

Proceduren - et kejsersnit - er langt fra ualmindeligt. Faktisk kommer lidt over hver femte barn i Danmark til verden ved hjælp af kejsersnit. Lidt specielt var det dog alligevel.

Det var nemlig det første kejsersnit transmitteret direkte på dansk TV. Det hele skete i sidste måned, da DR1-programmet Sundhedsmagasinet sendte kejsersnittet i forbindelse med, at programmet satte fokus på hjemmefødsler og kejsersnit.

Alt gik dog lige efter bogen, og lille Sander kom til verden.

Selvom det er næsten to uger siden, kejsersnittet blev foretaget på TV, har Sille Tejlmann dog stadig ikke set udsendelsen, fortæller hun.

- Jeg har valgt ikke at se det, fordi jeg synes, det var lidt voldsomt at se mig selv blive skåret i. Det har jeg ikke haft behov for, siger hun.

Kejsersnit var nøje planlagt

Alligevel er hun og Phillip Breining stadig glade for beslutningen om at dele det lidt specielle kejsersnit med alle DR1's seere.

- Vi er stadig rigtig glade for beslutningen. Jeg ville helt sikkert gøre det igen, siger Sille Tejlmann.

Hun valgte at få kejsersnittet foretaget, fordi der er tendens til skæv ryg i hendes familie. Da Sille Tejlmann blev født, var der så meget tryk på morens rygsøjle, at hun næsten blev lam fra livet og nedefter.

I dag har moren ingen mén, men hun skulle alligevel igennem et års genoptræning for igen at kunne gå normalt. Og da tendensen er arvelig, valgte Sille Tejlmann at lille Sander skulle til verden ved hjælp af et kejsersnit.

Sander må selv bestemme, om han vil se udsendelsen

At det hele skulle ske på direkte TV, var Phillip Breining heller ikke i tvivl om, fortæller han.

- Vi ville gerne være med til at skabe debat omkring kejsersnit og omkring det, at mange ser det som et nemt valg, fortæller han.

Sander er kun få dage gammel og dermed stadig uvidende om, hvilken central rolle han har haft.

Alligevel har hans forældre allerede overvejet, hvordan han en dag vil opdage, at han er født på direkte TV. Og til den tid er det op til Sander selv, om han vil se udsendelsen, siger Phillip Breining:

- Han har selvfølgelig ikke haft noget at skulle have sagt i alt det her, men til den tid er det et valg, han selv må tage.