Forældre glemmer hjelmen på skiferien

Næsten alle danske børn står på ski med hjelm på, mens en del forældre nøjes med en hue.

(© Colourbox)

Når en dansk familie tager på skiferie, så er der næsten altid skihjelme til børnene med i bagagen. Derimod er der ikke altid skihjelme med til forældrene.

9 ud af 10 børn bruger skihjelm på pisterne, mens kun 7 ud af 10 forældre husker hjelmen. Det viser en undersøgelse, hvor Børneulykkesfonden har spurgt over 600 forældre med børn mellem 5 og 17 år.

- Det er rigtig positivt, at mange børn har skihjelm på, men det er også vigtigt, at forældrene selv går forrest og er gode rollemodeller. Kun på den måde lærer børnene god og sikker adfærd, som varer ved, også når forældrene ikke er til stede, siger Claus Nielsen, der er kommunikationsansvarlig i Børneulykkesfonden.

Hver fjerde skiskade rammer børn

SOS International hjælper nødstedte danske skiturister, og ifølge deres tal så er børn under 18 år involveret i hvert fjerde uheld på skiferien.

Der er altså god grund til at beskytte børnenes hoveder. Men det betyder ikke, at forældrene skal glemme deres egen sikkerhed, mener Børneulykkesfonden.

- Skal familien af sted på skiferie, så husk at pakke skihjelme til hele familien. Undersøgelser peger på, at skihjelme reducerer antallet af hovedskader med 60 procent, siger Claus Nielsen.

FacebookTwitter