Hvad gør man ved en 6-årig sengevæder?

Det er helt fint at give sit 6-årige barn ble på om natten, hvis det tisser i sengen, skriver sundhedsplejersken i et brevkassesvar.

(Foto: Alena Ozerova © Scanpix Iris)

Rigtig mange børn tisser i sengen om natten, faktisk helt op til 7-års alderen er det helt normalt, skriver sundhedsplejerske Else Guldager i et brevkasse-svar til en bruger.

Brugeren spørger:

"Jeg har en datter på 6 næsten 7 år, hun tisser stadig i sengen og har gjort det altid. Den måde jeg prøver at hjælpe hende på er at give hende ble på om natten.

Jeg tissede selv i sengen, til jeg var 13. Så mit spørgsmål er, om jeg bare skal lade hende sove med ble, til det stopper?"

Sundhedsplejerske Else Guldager, der er ekspert på Lev Nu, svarer:

Det er helt fint, det du gør - giver din datter ble på om natten.

Når du selv har haft problemet med at tisse i sengen, så ved du, at det er noget, man ikke selv er herre over. Omkring hvert 10. barn tisser i sengen i 5-7 års alderen. Man begynder først en eventuel behandling, når barnet er over 7 år.

I de fleste kommuner er det sundhedsplejerskerne på skolen sammen med den praktiserende læge, der står for behandlingen. Så jeg vil anbefale dig, at du taler med hende, når din datter er mere end 7 år gammel. Hun ved, hvordan behandlingen af børn, der tisser i sengen, er tilrettelagt, hvor I bor.

Held og lykke med det.

  • Rigtig mange børn tisser i sengen om natten, omkring skolealderen er det hver 10. barn.

  • Det har INTET med psykiske problemer at gøre, det er ren arv og fysisk umodenhed, der er baggrunden.

  • Behandling kan først begynde, når barnet er fyldt 7 år.

  • Natbleer til store børn kan hjælpe, så det ikke bliver så besværligt.

  • Start hos den praktiserende læge, så fysisk behandlingskrævende sygdom kan udelukkes.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk