Jørgen Mylius: Intet problem at blive far som 59-årig

Selv om han allerede var bedstefar, var radiolegenden klar til endnu et barn, da han var næsten 60 år.

Jørgen De Mylius var 59 år, da han blev far for sidste gang. (Foto: Aftenshowet © (c) DR)

Han havde allerede tre voksne børn og havde rundet et halvt århundrede. Alligevel var der ikke mange betænkeligheder, da Jørgen De Mylius mødte en yngre kvinde, som gerne ville have flere børn.

- Lige pludselig stod jeg der med spørgsmålet: ”Skal vi have et barn mere?”. Og det fik vi så. Der var jeg 55, fortalte radiolegenden i aftes i Aftenshowet.

Fire år senere, som 59-årig, blev det til endnu et barn for Jørgen De Mylius. Datteren Camill, der er 11 år i dag og yngre end Jørgens seneste barnebarn.

- Jeg har lige været til skole-hjem samtale, siger Jørgen De Mylius og peger på, at tiderne har ændret sig, og folk generelt lever længere.

- Jeg kan huske, da jeg fik barn nummer to, der var en del artikler i aviserne om, at man var egoistisk. Det at få et barn er jo i sig selv en egoistisk handling. Det er noget sludder og vrøvl.

Stadig flere ældre fædre

Dermed passer De Mylius ganske fint ind i tal fra Danmarks Statistik, der viser, at antallet af nybagte fædre mellem 50-59 år er steget med hele 162 procent de sidste 30 år.

Mens de fleste, der har brugt en stor del af deres yngre liv på at skifte bleer og proppe morgentrætte børn i flyverdragt, nok har set frem til dagen, hvor poderne er lidt mere selvhjulpne, har det ikke været noget, Jørgen De Mylius har bekymret sig synderligt om.

- Jeg har ikke haft nogen problemer med at skifte bleer, da jeg var 62 år. Det har jeg altså ikke. Jeg har ikke haft nogen problemer overhovedet.

Tværtimod har jeg oplevet det hele to gange. Og tak for det, siger Jørgen Mylius, der dog råder ældre mænd, der gerne vil være fædre til at kigge på sig selv:

- Har jeg det godt? Har jeg arvelige sygdomme? Men hvis de selv føler sig fit for fight, er det da ok. Det skal man vurdere - det er individuelt, fortæller han.

Facebook
Twitter