Kend de andre forældre i klassen

​Det er ikke kun dit barn, der får nye kammerater, når det kommer i skole, det gør du også.

(© Colourbox)

Har du lagt mærke til, at din sociale kalender har bugnet siden august? Kontaktforældermøde, klassekaffe, forældrefest. Men selv om det er tidskrævende at lære de andre forældre fra 0.A at kende, er det også en virkelig god investering.

- Især de nye børn og forældre har brug for at føle sig velkomne. Mange forældre og børn kender hinanden fra lokalområdet eller fra børnehaven, men især i de større byer kommer børnene ikke til kun at få kammerater, som de kender i forvejen, og her kan de sociale arrangementer være med til at gøre det nemmere for alle, siger Jytte Sidelmann børnehaveklasseleder på Frederiksberg og forfatter til bøgerne Jubiii jeg skal i skole og Godt begyndt! Hjælp dit barn til den bedste skolestart.

Så selv om du måske har mere lyst til at hænge ud med dine egne veninder i din sparsomme fritid mellem arbejde og børn, så prøv at gå med, og giv de andre en chance, ikke mindst for dit barns skyld.

- Et barn kan godt blive ked af det, fordi forældrene ikke kommer, hvis det er et arrangement, hvor barnet deltager, siger Jytte Sidelmann.

3 tips til at være social med de andre forældre

  • Deltag. Ja, det kan godt være, du synes, det er overkill med forældrefester, kaffe på fritten og festudvalgsmøder. Men se det som en investering i starten, og meld til og fra senere i skoleforløbet. Du kan også skynde dig at foreslå arrangementer, som ikke varer ret længe eller kræver ret meget.

  • Vær åben. Det er nemt at sætte sig hen til Asbjørns mor, som du kender fra børnehaven, eller Sofus' far, som du i forvejen sludrer med til fodbold. Men så ryger formålet med arrangementerne jo lidt. Prøv at inkludere de nye, dem du kan se, ikke kender nogen i forvejen. Sæt dig hen, og spørg 'hvilken børnehave kommer I fra?' eller 'hvordan har Eskild oplevet skolestarten?'.

  • Gør det enkelt. Hvis du ikke orker så mange store arrangementer, så tag i stedet initiativ til en mailingliste, hvor I kan invitere til aktiviteter på kryds og tværsuden tvang. Her kan du for eksempel skrive 'hvem vil med i skoven på søndag?' eller 'kom ned på skøjtebanen kl. 14. på lørdag. Vi tager varm kakao og boller med.'

Facebook
Twitter