KOMMENTAR La’ nu også far komme til!

Giv fædrene et klap på skulderen på kvindernes internationale kampdag, foreslår sundhedsplejersken.

Sig fx undskyld for, at du tog hele barslen eller spillede klog på alt, hvad der havde med jeres nye barn at gøre, siger Else Guldager. (Foto: Photographer: Artem Furman © COLOURBOX)

Jeg så lige Astrid Krag (folketingsmedlem fra Socialdemokraterne) i Aftenshowet onsdag aften. Hun fortalte, hvordan hun undskylder i børnehaven, når far har givet junior sokker på i forskellig farve– og det fortryder hun. For ærlig talt, som hun siger: ”Det er fuldstændig lige meget”.

Hvor har hun ret. Og jeg er sikker på, at mange kvinder kender lige netop det. Her træder vi jo grundigt på fars følelser. Tænk på alle de gange, han er blevet overset og fornedret.

Og ærlig talt her en 8. marts: Jeg synes, at vi mødre godt kan give fædrene til vores børn en stor undskyldning.

For alle de gange:

VI VIDSTE BEDST….. Hvilken mad, han nu skulle give den lille, - om babyen var træt eller sulten, - at det er for tidligt med kødboller til kartoffelmosen, - at det ikke var dukken, hun rakte ud efter, men koppen, - at det er bedre, hvis han lader være med at sige pip-pip i stedet for fugl, - at det er synd, hvis han lader prinsessen tabe i UNO.

Eller….

VI TOG OVER, fordi MOR helt sikkert er bedst til at trøste den skrigende baby, der har ondt i maven, MOR hun kan bedre kan få gulerodsmosen til at glide ned, MOR har brysterne og trøsten lige ved hånden, når yndlingsdatteren på 9 måneder er blevet overtræt.

Eller ….

VI TOG HELE BARSELSORLOVEN, så far ikke fik den mulighed for at komme helt tæt på den baby, for vi havde ikke lyst til at aflevere, duften, varmen og al besværet.

Hjælp os med at hjælpe fædrene

Kære politikere. Vil I ikke nok gerne hjælpe mødrene her den 8. marts 2015?

Hjælp med at sørge for, det bliver lettere for fædre at være sammen med deres børn. I kan fx give far garanti for 3 måneder af barselsorloven, som mor skal holde fingrene fra?

Kan I øremærke nogle omsorgsdage til fædrene, så arbejdsgiveren er nødt til at give far fri, når Omar har fået mellemørebetændelse, - igen?

Og I kan da give yderligere fem dages orlov i forbindelse med fødslen, nu sygehusene har snuppet de fem dages barselshvile på sygehuset, som mødrene tidligere havde.

Måske har I selv flere gode ideer, det er jo snart valg.

Mere sex? Så giv far plads

Kære mødre. Næste gang du overvejer at korrekse det herlige menneske, der er far til dit barn, eller du vil overtage, for du ved lige hvordan, - eller endnu værre – du vil vise, at du er den bedste – så tænk dig lige om en ekstra gang.

Vil du have mere sex… Så giv far plads. For en canadisk undersøgelse har vist, at mødre, som understøtter forholdet mellem far og barn, de har færre konflikter i deres parforhold, der er færre skilsmisser, når far får lov – og så får de par også mere sex. Så det er nok også sådan for mødre og fædre i Danmark.

Glædelig 8. marts!

FacebookTwitter