Lucas på 15 år: Jeg har villet lave film siden 3. klasse

Hvordan finder man ud af, hvad man vil være? Lucas Cortsen har aldrig rigtig været i tvivl.

(Foto: Henrik Stenberg © privat)

Hvordan finder man sin vej i livet? Lige for tiden kan man følge DR1-serien Herrens veje hver søndag. I serien er et af omdrejningspunkterne sønnernes karriereveje og forældrenes forventninger.

Lucas Cortsen er 15 år og var i sidste uge i erhvervspraktik på dr.dk/levnu. Vi bad ham skrive om, hvad han gerne vil lave i fremtiden, og hvor meget hans forældre har haft indflydelse på hans valg.

Lige siden jeg gik i 3. klasse, har jeg vidst, hvad jeg gerne ville være. Det startede, da jeg fik min første iPhone og opdagede film-funktionen og begyndte at lave små korte filmklip.

Jeg klippede filmene sammen i et redigeringsprogram, som gjorde det til små film. Jeg lavede film med mine venner efter skole og sad og klippede det sammen derhjemme.

Jeg syntes bare, at det var det fedeste, hver gang jeg kom i skole, og skulle vise mine venner det færdige resultat. Det fangede mig bare det med at filme og redigere.

Siden da, har det bare været min store drøm at arbejde med film.

Mine forældres indflydelse

Mine forældre bakker mig op. Men de vil også gerne have, at jeg tager min folkeskole seriøst og får en god afgangseksamen.

Men hvad der skal ske bagefter, er jeg lidt i tvivl om.

Mine forældre synes, det vil være en god ide, hvis jeg tager 10. klasse på Lunderskov efterskole. De mener, at jeg ville have godt af at komme på efterskole og ikke have så travlt med at komme i gymnasiet.

Lunderskov efterskole har en filmlinje, som ser super fed ud. Jeg har været ude og snakke med dem, og jeg har set skolen. Jeg er ret vild med den, og jeg forventer også selv, at jeg kommer til at gå der.

15-årige Lucas er ret sikker på, at han vil arbejde med film, når han bliver voksen. Og han er i gang med at finde ud af hvordan. (Foto: Henrik Stenberg © privat)

De vil gerne have at jeg udnytter, at jeg allerede ved, hvad jeg vil. Men det vigtigste for dem er, at jeg laver noget, som jeg interesserer mig for.

De støtter mig 100 procent, og det er jeg glad for, for det er en stor beslutning, man skal tage efter 9. Klasse. Det er tidligt at tage sådan et valg, så det er rart, ikke at gøre det helt alene.

Bruger mine forældre

Det kan godt være, at man gerne selv vil bestemme, hvad man vil. Det er bare en rigtig god ide at snakke med sine forældre om det, da de nok har nogle forventninger til dig, som du kan bruge, når du skal vælge din uddannelse.

Jeg kender flere, der bare gerne vil det samme som deres mor eller far, hvilket også kan være en god ide, hvis du virkelig brænder for det. Men hvis dine forældre gerne vil have, at du bliver advokat, men du egentlig hellere vil være murer, så skal du gøre det du brænder for.

Jeg har også fået lidt inspiration fra mine forældre. Min far har arbejdet i reklamebranchen og har hjulpet mig med at bruge de professionelle programmer til at lave mine film.

Min mor er selvstændig og har kæmpet hårdt for sit firma. Det har også inspireret mig, og jeg har også fået lov til at lave film for hende.

Vi sendte også Lucas ud for at spørge nogle han kendte om, hvordan de er havnet i det job, de har, og hvilke forventninger de har til deres børns karrierer:

Filmen har han selv optaget og klippet sammen.

Facebook
Twitter