Mød de nye børn og familier fra 'Lægen flytter ind'

Hvert femte barn er overvægtigt, og på 30 år er der blevet tre gange så mange overvægtige børn i Danmark. Det er baggrunden for, at læge Charlotte Bøving nu tager på besøg hos seks overvægtige børn og deres familier.

I aften skal vi se, hvordan det går, når læge Charlotte Bøving flytter ind hos Magnus og hans familie i Sakskøbing. (© (c) DR)

- Det er ikke børnenes ansvar, at de vejer for meget. Det er forældrenes.

Det forklarer den praktiserende læge Charlotte Bøving i forbindelse med, at hun tager hul på en helt ny udgave af 'Lægen flytter ind', hvor hun denne gang flytter ind hos børn og deres familier.

Seks familier får besøg af Charlotte Bøving, der vil forsøge at få ændret vanerne i hjemmet og få forældrene til at indse, at børns overvægt er hele familiens ansvar.

I aften besøger hun Magnus og hans familie fra Sakskøbing:

12-årige Magnus fra Sakskøbing er en rask og glad dreng, der godt kan lide at køre skateboard, men det kniber med anden form for motion, og han vil gerne af med nogle kilo, så han kan bevæge sig hurtigere.

Da Charlotte flytter ind vejer Magnus 51,9 kilo, han er ikke så glad for grøntsager, men til gengæld elsker han, som vi kan se, Nutella-madder.

Programmerne sendes hver mandag aften 20.45 på DR2, og i de kommende uger skal vi også møde:

Maria

(© dr)

14-årige Maria fra Lyngby smider sig på sengen med sin mobiltelefon, når hun kommer hjem fra skole. Forældrene har svært ved at få deres teenagedatter til at være aktiv, og Maria har været overvægtig i et par år. Så læge Charlotte Bøving flytter ind hos familien for at hjælpe forældrene med at motivere Maria og få dem til at forstå, at Maria ikke kan få en sundere hverdag uden deres hjælp.

Emil

(© dr)

12-årige Emil fra Brøndby har været på julemærkehjem, men efter han kom hjem, tog han alle kilo på igen. Så læge Charlotte Bøving flytter ind for at få Emils mor og far til at forstå, at deres dårlige vaner smitter af på Emil, og de skal laves om, hvis Emil skal have en mulighed for et sundere liv.

Kamilla

(© dr)

10-årige Kamilla fra København elsker slik og is. Hendes mor har svært ved at sige nej, selvom Kamilla har været overvægtig i længere tid. Så læge Charlotte Bøving flytter ind for at få Kamillas mor til at indse, at det er misforstået omsorg at lade Kamilla fortsætte med de usunde vaner.

Grunk

(© dr)

11-årige Grunk fra Taastrup har på et år taget ti kilo på og er i så dårlig form, at han er rykket ned på tredje holdet til fodbold. Hans største ønske er at komme tilbage og spille med sine gamle holdkammerater. Så læge Charlotte Bøving flytter ind hos familien for at få mere sundhed ind i Grunks hverdag.

Rasmus

(© dr)

Ni-årige Rasmus fra Herlev bevæger sig stort set ikke og spiller op til 10 timers Play Station om dagen i weekenden. Rasmus' forældre orker ikke at tage kampen med ham, så læge Charlotte Bøving flytter ind for at give forældrene et skub til en sundere hverdag sammen med Rasmus.

  • Forekomsten af overvægt hos børn og unge er over en periode på ca. 30 år tredoblet:

  • Forekomsten af overvægt hos 15-årige drenge steg fra 5 procent i begyndelsen af 1970’erne til 16 procent i slutningen af 1990’erne og hos piger fra 6 procent til 16 procent.

  • Kilde: Statens Institut for Folkesundhed, Danske skolebørns BMI målt i perioden 1986/1987-1996/1997 sammenlignet med danske målinger fra 1971/1972. Ugeskrift for Læger 2002;164:5006-10.

Facebook
Twitter