Nye officielle anbefalinger: Helt små børn skal begrænse skærmbrug

For første gang nogensinde har Sundhedsstyrelsen lavet anbefalinger til helt små børns fysiske aktivitet.

Det er vigtigt, at et barn bevæger sig så meget som muligt i løbet af dagen. Så derfor bør man begrænse barnets skærmbrug, lyder helt nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. (Foto: Karin & Uwe Annas © Scanpix Iris)

De fleste ved, at voksne bør bevæge sig mindst 30 minutter om dagen, og at større børn skal have pulsen op i 60 minutter hver dag.

Men hvad med de helt små børn?

Indtil nu har der ikke været nogen anbefalinger for de 0-5-årige. Men onsdag lancerer Sundhedsstyrelsen de første anbefalinger for den aldersgruppes fysiske aktivitet.

- Det betyder meget for små børn, at de bevæger sig, så de får udviklet deres motorik og også får lyst til at bevæge sig som voksne, siger specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen, Lisa von Huth Smith.

Anbefalingerne er delt op i to: En vejledning til børn under et år og en anden til børn mellem et og fire år.

Løb, dans og svøm

Anbefalingerne går på, at de små hver dag skal løbe, lege, danse, cykle, svømme, tumle, spille med bold eller andet, der holder dem fysisk i gang. Samtidig skal de ikke bruge for meget tid foran skærmen.

- Vi håber meget, at forældre og pædagoger vil tage anbefalingerne til sig, så de giver børnene mulighed for at bevæge sig, siger Lisa von Huth Smith.

Sundhedsstyrelsen har ikke sat minut-tal på de smås fysiske udfoldelser, for det findes der ikke forskning, som understøtter.

Det er på baggrund af henvendelser fra kommuner, institutioner og forældre, at Sundhedsstyrelsen har udarbejdet anbefalingerne.

De nye anbefalinger:

  • Lad børn under et år ligge på maven, når de er vågne, så de styrker ryg og arme.

  • Babysvømning, babyrytmik og tumlelege med de voksne er god fysisk aktivitet for børn under et år.

  • Begræns skærmtiden for de 1-4-årige og sørg for at de i stedet bruger deres kroppe under leg. Det kan være ved dans og klatring eller ved at kravle, hoppe og gynge.

  • Du kan læse anbefalingerne for de 1-4-årige her. Og for de under et-årige her.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1107470805970109