Sådan er det gået Magnus efter 'Lægen flytter ind'

De sunde vaner er blevet en naturlig del af hverdagen hos Magnus og hans familie i Sakskøbing.

Det går fint hos Magnus og hans familie, efter at de alle sammen havde besøg af læge Charlotte Bøving.

Efter sommerens optagelser gik det strygende med vægttabet, og ved sidste besøg hos familien havde Magnus tabt fire kilo og fem centimeter om maven og hofterne.

Så det store spørgsmål er selvfølgelig, hvordan er det gået siden?

- Jeg synes, det er gået så fint. Magnus og jeg står lidt standby vægtmæssigt, men det er fordi, det er den her mørke årstid, hvor vi har svært ved at komme ud og motionere efter arbejde og skole, så det er kun i weekenderne, at vi kan komme ud og cykle, forklarer Magnus´mor, Mette Bjørn Hansen.

Charlotte Bøving havde ellers beordret Magnus til at droppe skolebussen og cykle de syv kilometer til skole i stedet.

- Men vi bor et dumt sted, hvor der er meget mørke landeveje og ingen cykelstier, så vi tør ikke lade ham cykle her om vinteren - vi vil gerne have en hel dreng hjem igen, supplerer Mette Bjørn Hansen.

Vil gerne styrketræne

Magnus var på et tidspunkt begyndt til springgymnastik, fordi han er ret glad for alt, der har med spring og hop at gøre, men interessen falmede, da han fandt ud af, at det også indbefattede rytmisk gymnastik og opvisning. Det havde han ikke lyst til.

Han elsker stadig at cykle med sin far i weekenden, og han er god til at trække skolekammeraterne med ud på lange løbeture i skolen. De kan godt finde på at løbe helt op til seks-syv kilometer.

- Så Jan og jeg cykler stadig med ham, når det er muligt. Og så har Magnus og jeg talt om, at vi her i det nye år skal melde os i et træningscenter, så vi kan begynde at styrketræne. Det vil han rigtig gerne.

Sunde vaner en del af hverdagen

Efter Charlottes besøg har Magnus´forældre, Mette og Jan, talt om, at de tidligere har gjort Magnus en bjørnetjeneste, når de fx lod ham spise Nutella-madder til morgenmad eller ikke satte en stopper for det, når Magnus satte portion to eller tre af aftensmaden til livs.

- Det har vi talt en del om, men i dag er det ikke sådan, at vi hele tiden går rundt og minder hinanden om de nye sunde kostvaner, de er ligesom bare blevet en hel naturlig del af hverdagen.

- Så i dag spiser Magnus rugbrød med røræg, som han selv laver, eller yoghurt med mysli til morgenmad, saftevandet er skiftet permanent ud med isvand, der altid står klar på køl. Og det hedder kun en portion aftensmad - og det gælder os allesammen. Vi har jo også talt om, at før spiste Jan og jeg jo også selv flere portioner - så er det lidt svært at forklare sit barn, at han kun må få en portion. Så nu spiser alle kun en portion hver.

Kammeraterne bakker op

Men selvom vægten lige for tiden står lidt stille hos familien i Sakskøbing, så er alle stadig fulde af optimisme:

- Det er jo en stor gevinst, at vægten kun står standby, det vil jo hjælpe meget på det, når vi kommer i gang med at motionere i takt med, at det bliver lysere om aftenen. Det er godt at vide, at vi jo kender årsagen til, at det ikke rykker sig så meget for tiden.

Magnus har stadig kontakt til Charlotte, der med jævne mellemrum sender ham opmuntrende sms´er.

- Jan og jeg var lidt bekymrede for, om Magnus skulle blive drillet, fordi det jo er tabubelagt at tale højt om at veje for meget, men det det heldigvis ikke sket. Nærmest tværtimod. Hans kammerater bakker ham virkelig op, og når de er sammen, så ved Magnus godt, at han skal ikke sidde og sætte en pose chips til livs. Han er så sej, siger Mette Bjørn Hansen.

Magnus og hans mor og far, Jan og Mette, havde i sommer besøg af læge Charlotte Bøving. (© (c) DR)