Sådan får du dine børn i bevægelse i dagligdagen

Forældre kan ved ret enkle greb få deres børn til at bevæge sig mere i dagligdagen

Kunsten er at få gjort dagligdags motion til noget sjovt og enkelt. (© Arkiv/ Colourbox)

I dag starter Sundhedsstyrelsen sin årlige kampagne Get Moving, der skal få forældre til at støtte deres børn til mere motion i dagligdagen.

Det kan være svært at tænke på i en i forvejen travl hverdag, men der er faktisk mange lette greb, fortæller Tue Kristensen, der er projektleder i Sundhedsstyrelsen.

- Forældre behøver ikke at sende børnene til fodbold fire dage om ugen og svømning de sidste tre.

Det kan ligeså godt være, at børnene skal cykle til skole i stedet for at blive kørt, at de går eller løber en tur med hunden, når de kommer hjem fra skole eller hjælper med havearbejdet. Det handler om at sætte nogle rammer for børnene og vise dem, at fysisk aktivitet er mange ting.

  • Gode råd til mere bevægelse i hverdagen:

  • Brug hverdags-motion: Bed dit barn om at gå med hunden, klippe hækken og bære indkøbene op til fjerde sal, i stedet for selv at gøre det.

  • Støt dit barn. Børn kan have brug for opmuntring og støtte til at være fysisk aktive. En af udfordringerne kan være at dit barn hellere vil være sammen med vennerne, og at det er vennerne, som er med til at sætte rammen for om dit barn er fysisk aktiv.

  • Find en ugentlig aktivitet dit barn synes er sjov. Der findes masser af tilbud. Tjek fx www.nysport.dk

  • Gør transport til en fysisk aktivitet. Få dit barn til at tage cyklen, skateboardet eller løbehjulet til skole og andre steder.

  • Vær et godt forbillede. Tal positivt om motion og bevægelse og prøv selv at være fysisk aktiv.

  • Kilde: Sundhedsstyrelsen

Jan Ølholm Mortensen er far til tre børn i 3., 6. og 8. klasse, og han kender alt til den ulige kamp mod Ipad'en og vennerne, når der skal motion ind i billedet. Men han har alligevel fundet nogle genveje i sin familie: