Skolebørn har stor gavn af tablets

Læring forklædt som tablet-spil kan få børn til frivilligt at træne skolefærdigheder.

(© Colourbox)

Mange skolebørn kan få et lille boost til deres læring, hvis de supplerer den traditionelle skolegang med lærings-apps på en tablet.

Odder Kommune var den første danske kommune, der udleverede tablets til samtlige elever. Og her har man gode erfaringer, fortæller Mads Remvig, der er lærer og it-vejleder på Parkvejens Skole i Odder.

-Tidligere i skolen brugte man et decideret kontorprogram som MS Office, når man skulle lave noget digitalt. Og det er meget svært og ikke udviklet til læring for børn. Med tablets har vi nu fået et værktøj, som er meget mere intuitivt for børn, siger Mads Remvig.

Tydelige fremskridt øger børns motivation

En af fordelen med tablets i skolen er, at det er lettere for eleverne at arbejde med opgaver i deres eget tempo.

Og både i skolen og derhjemme kan lærings-apps være med til at øge børnenes motivation til at træne og lære noget.

-Mange lærings-apps giver ”belønninger” i form af stjerner eller point, ligesom man kender det fra spil. Det gør noget for børns motivation, at de kan se, at der sker synlige fremskridt, når de lærer noget nyt. Det er noget andet at gå fra level 13 til 18 i stedet for at gå fra side 13 til 18 i skolebogen, siger Mads Remvig.

Tablets gør det let at kombinere flere medier

Han mener især, at læring på tablets bliver rigtig spændende, når de kombinerer flere medier på en gang som video, billeder, lyd, tekst og så videre.

-Det kunne man også på en computer før, men det er bare blevet så meget lettere selv for de mindste skolebørn at arbejde med for eksempel kreativ historiefortælling med billeder og video, siger Mads Remvig.

Han mener, at tablets kun har en enkelt større ulempe i forhold til skolearbejde. Og det er, at de ikke har et godt tastatur til at skrivere længere tekster på.

Facebook
Twitter