Skolestart: Let foden fra speederen

Ny kampagne skal sikre nye skoleelever en tryg start i trafikken. Sidste år stoppede politiet 4.600, der kørte for stærkt på skolevejene.

Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og politiet opfordrer særligt bilister til at køre forsigtigt omkring skolestart. (Foto: TUALA HJARNOE © Rådet for Sikker Trafik)

I disse uger har 65.000 børn debut i landets skoler - og tusindvis af kortbenede, usikre trafikanter bevæger sig derfor ud på skolevejene rundt omkring i landet.

Derfor søsætter Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og politiet en landsdækkende kampagne, der skal få bilisterne til at lette foden fra speederen og være ekstra opmærksomme omkring skolerne.

- Der er mange forskellige årsager til, at det giver god mening at holde ekstra øje med bilisterne i denne tid. For eksempel oplever vi desværre, at nogle bilister kører lidt for hurtigt, eller at nogle forældre glemmer at give deres børn sele på, siger Jørn Pakula Andresen, som er specialkonsulent hos Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

I dialog med bilister

Kampagnen betyder, at politiet rykker ud omkring skolevejene for at sikre sig, at de nye skoleelever får en tryg start i trafikken.

- Men det er ikke kun en kontrol. Det er i høj grad også en mulighed for at komme i dialog med borgerne om færdselssikkerhed. I Rigspolitiets Færdselscenter får vi løbende henvendelser om eksempelvis sikkerhedsudstyr til børn, eller om man må have flere børn med i bilen, end der er plads til, siger Jørn Pakula Andresen.

Træn med dit barn

Men en tryg start i trafikken kræver også, at man som forældre prioriterer at gå og cykle med børnene hele året, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik.

- Børn har brug for at øve sig igen og igen, så de forstår, hvad trafikken kræver af dem. De skal naturligvis lære de grundlæggende færdselsregler, men skal også ud og færdes i trafikken med en voksen. Det er den bedste måde at lære det på, siger Gitte Aagaard, seniorkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Facebook
Twitter