Tag på skattejagt i efterårsferien

Geocaching er en moderne skattejagt for hele familien.

(© Colourbox)

Museer, forlystelsesparker og lokale seværdigheder er obligatoriske besøg på mange ferier både i udlandet og herhjemme. Men kulturel byvandring kan blive sjovere og anderledes for både børn og voksne med en gratis, moderne skattejagt; det såkaldte geo-caching.

- Geocaching er muligt i alle storbyer. Det er en slags skattejagt, som kan involvere hele byrummet, det er gratis, og det er en meget hyggelig måde at være sammen på. Det er samtidig langt nemmere at få børnene med på en skattejagt gennem byen end at fordybe sig i et museum, fortæller Liselotte Lyngsø, der er partner i Future Navigator og har fulgt den nye trend over de seneste år.

Geocaching handler om at finde små skatte, som andre mennesker har gemt.

I Danmark findes der mere en 20.000 gemte skatte, og rundt om i verden er der gemt mere end 1,5 millioner skatte. Ved at søge på nettet på for eksempel geocaching.com kan man finde GPS-koordinater til de skatte, der er i nærheden af den by, man er i.

Brug din smartphone

Det er alle sammen skatte, som man finder med hjælp fra en gps. Ved at downloade en geocaching-app på sin smartphone og via den finde vej til cachen. På nogle danske turistkontorer kan man leje en GPS.

Jagten på skattene er en ideel måde at få børnene til at trave byen tynd og opleve feriedestinationen på en anderledes måde.

Den moderne skattejagt tager én ukendte steder hen, og når skatten er fundet, har man set feriebyen fra en helt anden kulturel vinkel, end et museum ville have givet. Måske lander skattejægerne oppe i et træ, på en strand eller i et industriområde. Der er ingen regler for. Men sikkert er det, at jægerne skal ende ved en skat - ved "cachen" - som er en plastikbeholder med en lille skat og en logbog.

Sådan startede Geo-caching

  • For 13 år siden finder amerikaneren Dave Ulmer på at gemme en plastikbeholder i en skov med blandt andet en logbog.

  • Da han kommer hjem, deler han plastikbeholderens position på nettet.

  • Han opfordrer omverdenen til at finde plastikbeholderen - eller "cachen", som den kaldes.

  • Og han opfordrer også til, at skattejægeren skal skrive sin oplevelse ned i den logbog, han har lagt i beholderen samt tage en af de ting, han også har gemt i plastikbeholderen og efterlade noget andet af tilsvarende værdi.

FacebookTwitter