TIDSLINJE Hvornår levede vi som bondefamilien fra Sydfyn?

Intet fjernsyn, køleskab eller traktor. Se på tidslinjen hvor langt vi skal tilbage i tiden, før folk levede som bondefamilien.

Mikkel, Frida og deres fire børn bor på gården Stenbjerglykke tæt på Svendborg. Men deres gård er ikke helt som andre gårde. De lever nemlig et liv befriet for en stor del af vores moderne teknologi.

Familien, der medvirker i tv-programmerne 'Søren Ryge præsenterer: Far, mor og børn', har valgt at leve et simpelt liv, fordi de mener, at det giver mere nærvær.

- Det handler om menneskelige værdier. Vi ønsker nærhed og mening i vores hverdag, og det kan vi se, vi får af manuelt arbejde og af selv at tage stilling til alting. Vi får det ganske enkelt skidt af kontorarbejde og ting, som vi ikke kan forholde os til med sanserne, forklarer Mikkel

Men hvornår levede vi danskere egentlig sådan, som familien gør i dag? Vi har valgt en række teknologier ud, som familien har fravalgt og spurgt en ekspert, hvornår danskerne egentlig levede uden de teknologier.

Se tidslinjen ovenfor.

Hvis du ikke fik set første afsnit i Søren Ryges miniserie om bondefamilien fra Stenbjerglykke, kan du se første omgang af 'Søren Ryge præsenterer: Far, mor og børn' på dr.dk/tv.

Andet og sidste afsnit sendes onsdag d. 24. februar. Men hvis du ikke kan vente, kan du også allerede nu se det på dr.dk/tv.

Facebook
Twitter