VIDEO Hvorfor synes børn, at man skal få børn?

Hvis du får børn, så får du ekstra kærlighed og bliver aldrig ensom - siger børnene selv.

Hvis du har en vandskade i dit hus, så skal du måske vente lidt med at få børn. Sådan lyder et af de mange råd fra børnene til voksne, som overvejer at blive forældre. (© dr)

Lørdag aften inviterer DR hele Danmark med til at debattere, hvorfor vi får færre og færre børn, og om der er behov for at gøre det mere attraktivt at få børn.

Men hvad mener børnene egentlig selv om emnet? I de fire nedenstående videoer har vi stillet børnene nogle af de spørgsmål, som bliver debatteret på DR1 lørdag aften.

Her svarer de blandt andet på, hvorfor voksne bør få børn:

I denne video får du børnenes syn på, hvad der skal være på plads, før man får børn. Og hvornår man er for gammel til at få børn:

Her svarer de på, hvorfor nogle voksne ikke vil have børn. Og om det kan være irriterende at have børn:

I denne video får du svaret på det store spørgsmål, om hvorfor man bliver lykkelig af børn. Og hvorfor det er godt, at der bliver født flere børn:

Fakta om 'Knald for Danmark'

  • I dag får et dansk par i gennemsnit 1,7 børn. Men spørger man unge, så ønsker de fleste sig to eller tre børn. Så hvad er det, der går galt?

  • I et halvanden times debatprogram vil værterne Mads Steffensen og Ulla Essendrop undersøge, hvad der skal til, for at vi får flere børn.

  • Det sker lørdag d. 10. oktober kl. 20 på DR1.

  • Lørdag aften kan du også give din mening til kende på dr.dk/debat.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1049755058408351

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk