Youtube-dronningens mor: Det er ligesom at have et barn, der dyrker elitesport

- Det er ikke fordummende, det hun gør, siger Louise Sloth, der hjælper sin datter med at forfølge drømmen om at blive endnu større på Youtube.

17-årige Kristine Sloth (højre) har knap 200.000 følgere på Youtube og er godt i gang med at gøre det til sit levebrød.

Kristine Sloth sidder på sin seng i kælderværelset i Aalborg og taler om menstruationsbind, drenge, make-up og hvad der ellers fylder hovedet på en 17-årig pige.

Der er kun hende i rummet. Og et kamera.

Sidstnævnte sørger for, at Kristines knap 200.000 følgere på videodelingsportalen Youtube bliver inviteret helt ind i teenageværelset hos den nordjyske pige.

Det sker med mor Louises velsignelse.

- Hun skal gøre det, hun gerne vil. Og jeg håber da, at det fortsætter, og at hun kan leve sin drøm ud. Det er lige nu, hun skal gøre det, siger Louise Sloth.

Kristine er også kendt som Danmarks ukronede Youtube-dronning og forsøger da også at smede, mens jernet er varmt. Efter afskeden med 9. klasse sidste sommer har hun lagt bøgerne på hylden og helliget sig sin Youtube-kanal.

Laver ikke bare videoer

Men hvorfor bakker familien op om datterens Youtube-karriere, der blandt andet blev kickstartet med spisning af babymad og chili og efterfølgende opkast.

- Det er ikke fordummende, det hun gør. Det vil folk, der ikke kender til det, måske synes, siger Louise Sloth, der i øvrigt synes, at det store fokus på videoer med datteren, der kaster op, er misvisende.

Det meste indhold på Kristines Youtube-kanal drejer sig om skønhedstips og andre råd til følgerne, understreger Louise og afviser igen, at datterens arbejde er fordummende.

- Hun kunne lige så godt tage et år på high school, men nu gør hun så det her i stedet for.

Kristines Youtube-karriere tog fart for cirka to et halvt år siden, og hun har via forlaget People's Press udgivet to bøger og har kontrakt med selskabet Splay, der blandt andet skaffer annonceindtægter til Kristine.

Hvor mange kroner, Youtube-eventyret indbringer, vil mor Louise ikke ud med, men fortæller på godt nordjysk, at datteren "ikke sulter".

Og Kristine lærer af det, understreger Louise Sloth.

- Hun har siddet til møder med store forlag, og hun har været ude og holde foredrag. Hun sidder ikke bare og laver videoer til Youtube. Det her er også en uddannelse. Der er en stor læringsproces for hende, og hun udvikler sig.

- Det giver hende et kæmpe netværk inden for mediebranchen, som hun kan bruge senere, siger Louise Sloth.

Ligesom Helmig eller Christopher

Med Kristines Youtube-aktiviterer og de mange følgere som resultat deraf, følger en kendiseffekt, som moren har haft svært ved at forholde sig til.

- Kristine har svært ved at gå uden for døren uden at blive genkendt. Der er mange, der stopper og fortæller os, hvor meget Kristine betyder for dem, og det viser for mig, at hun gør noget rigtigt, fortæller Louise.

- Nogle forældre har også fortalt Kristine, at hun nærmest føles som et tredje barn for dem, fordi deres børn hele tiden ser og hører hende på Youtube.

Mødet med datterens fans, og forældrene til dem, har ifølge Louise Sloth været overvældende.

- Det er lidt ligesom, da Thomas Helmig var et idol, eller som Christopher er det i dag.

Artiklen fortsætter under billedet...

17-årige Kristine Sloth har gjort det til sit levebrød at lægge videoer om og med sig selv på Youtube.

Ensomt liv

I takt med at Kristines ansigt er blevet kendt, er Louise Sloth også blevet en anelse bekymret på datterens vegne.

- Det er sværere at gå ned i ungdomsklubben eller tage til fest, uden at nogen genkender hende, og det kan godt være svært for Kristine at skabe nye bekendtskaber. Hun bliver lidt mere påpasselig over for andre mennesker, siger Louise.

Moren finder trøst i, at hendes datter er en god menneskekender, og at hun har fået et fælleskab med de andre, der gør karriere på Youtube.

- De ser ikke hinanden som idoler. Sådan er det sikkert også med musikere og skuespillere. Der er noget indforståethed.

Datterens idolstatus bliver ifølge Louise ikke lettere af, at de bor i "Jantelovens højborg".

-Det er ligesom at have et barn på elitesportsplan. Det er meget ensomt. Alle har en holdning til hende og en mening om hende.

Inspireret til opkast

Er det noget af det, som din datter lægger på Youtube, som du ikke bryder dig om?

- Jeg kan da godt forstå, at folk undrede sig dengang med det babymad og chilismagningen. På den anden side, så elsker vi andre jo at se Bubber spise chili med Chili-Klaus, siger Louise Sloth.

Hun pointerer, at det ofte er tendenser fra udlandet, der inspirerer Kristine og de andre danske Youtube-stjerner til deres indhold. Ligesom det var dengang med brækklatterne.

Louise har fuld tillid til, at Kristine selv kan vurdere, hvad der er det rigtige at lave. Også hvis det skulle blive aktuelt at kaste op for rullende kamera igen.

- Hvis den tendens kommer igen, så er det nok det, hun gør.

FacebookTwitter