Bonderøven delte ud af gode råd og tips efter sæsonfinale

Sådan bekæmper Frank dræbersnegle og får økonomien til at hænge sammen på Kastaniegården.

Sæsonens sidste afsnit af 'Bonderøven' rullede i aftes over skærmen. (© (c) DR)

For 19. sæson i træk har seerne fulgt Frank ’Bonderøven’ Erichsens arbejde på Kastaniegården og jagten på det selvforsynende liv. Sidste afsnit af denne sæson er netop rullet over skærmen, og i den anledning sad Frank klar til at svare på spørgsmål fra både seere og læsere på dr.dk.

Og der var nok at tage fat i – for hvordan skal æbletræerne egentlig beskæres og hvordan undgår man, at sommerfuglelarverne æder ens kål?

Æbletræerne skal ifølge Frank beskæres, når der ikke er blade på og der ikke er udsigt til hård frost. Insektnettet er den eneste gode løsning til at passe på kålen.

Et andet praktisk spørgsmål kom fra Marie, der gerne ville vide, hvordan Frank kommer dræbersneglene til livs.

- Mine bedste råd er øl og løbeænder - hver for sig, vel og mærke, lød svaret.

Hænger økonomien sammen?

Per Kjøller Jensen spurgte, om økonomien hænger sammen, når man skal leve bæredygtigt.

- Det hænger fint sammen også uden tv - ellers ville hele grundlaget for at lave et program om selvforsyning være vaklende, svarede Frank.

Også Ditte var nysgerrig efter, hvordan økonomien hænger sammen for Frank og hustruen Theresa.

- Theresa er selvstændig med en illustrationsvirksomhed, og jeg laver alt muligt og får selvfølgelig også løn for at lave tv. Men husk - det vi laver er muligt, fordi selvforsyning ikke er et spørgsmål om, hvor mange penge man tjener, men hvor få der er brug for.

Flere var også nysgerrige efter Franks livsstil – for er der noget, man må opgive som selvforsynende?

- For mig er selvforsyning ikke et spørgsmål om fravalg, vi laver det, vi kan og køber det, vi ikke kan undvære, men ikke selv lave, svarede han.

Hvis du vil vide mere om livet på Kastaniegården, læse om hvorfor Frank ikke holder grise eller ænder, om du kan dyrke korn hjemme i din egen have og meget andet - så kan du se alle spørgsmål og svar lige her.

Facebook
Twitter